Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU), Psykiatri Affektiva

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om verksamheten

En högspecialiserad behandlingsenhet med regionalt uppdrag. Avdelningen erbjuder planerad heldygnsvård och konsultationer utifrån ett helhetstänk, där avdelningen har tillgång till ett mulitmodalt team med olika yrkesprofessioner såsom läkare, sjuksköterska, psykolog, kurator, arbetsterapeut, fysioterapeut, dietist och medicinsk sekreterare. I enhetens uppdrag ingår även forskning ledd av forskningsledare. Brukarmedverkan är en integrerad del av avdelningens arbete bl a i form av peer support. Vården har sin utgångspunkt i Dialektisk beteendeterapi (DBT) och innefattar tre-månaders intensivt och strukturerat program. För patienter med Posttraumatiskt stressyndrom (PTSD) erbjuds även DBT-PTSD med traumabehandling.

Vad kan vi erbjuda dig som söker?

All personal kommer såväl erbjudas adekvat utbildning för uppdraget liksom fortsatt kompetensutveckling och handledning. Det finns goda möjligheter till forskning. Vi erbjuder dig anställningstrygghet och för oss är det viktigt att du trivs på jobbet och med dina arbetskamrater. Vi vill att du ska må bra och erbjuder bland annat hälsofrämjande aktiviteter i anslutning till arbetet och föräldrapenningtillägg.

Arbetsuppgifter

Du kommer att bedriva individualterapier (DBT och DBT-PTSD) för ett fåtal patienter. Som individualterapeut är du en viktig del i DBT-konsultationsteamet och i avdelningens övriga forum, där diskussioner förs och beslut tas om patienternas behandling och omvårdnad. I dina arbetsuppgifter ingår även att coacha/handleda avdelningspersonal, familjearbete, färdighetsträning i grupp och ett aktivt deltagande i behandlingsprogrammets utveckling. Utifrån din specifika kompetens och intressen kan även andra uppgifter ingå i tjänsten (exempelvis psykologbedömningar, forskning, utbildningsuppdrag).

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en minst treårig legitimationsgrundande högskoleutbildning. Du behöver även ha en grundläggande psykoterapiutbildning inom kognitiv beteende terapi steg 1, DBT intensive. Det är meriterande om du har PE-utbildning samt vana av behandling av PTSD. Du skall ha ett genuint intresse och engagemang för avdelningens målgrupp. Du kan hålla dig lugn i känslomässigt påfrestande situationer. Du har ett icke-värderande förhållningssätt och delar antagande om att alla beteenden är funktionella, att alla människor gör så gott de kan och att alla samtidigt måste anstränga sig mer. Du är problemlösningsfokuserad, har god social kompetens och god pedagogisk förmåga. Du har lätt för att samarbeta, hög flexibilitet, mod att närma dig människor och samtidigt förmåga att observera dina personliga gränser. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

Det finns flera olika vägar att gå för att inskaffa den kunskap som krävs för att kunna utföra arbetet som denna tjänst innebär. Vi har därför valt att publicera denna annons under tre olika yrkesgrupper. Detta för att vi vill komma i kontakt med alla tänkbara kandidater. Vi vill förtydliga att även om tjänsten finns publicerad inom flera yrkesgrupper är det endast en tjänst som ska tillsättas.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Östra Sjukhuset
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/768
Kontakt
  • Vårdenhetschef Nina Pedersen , 070 - 082 34 46
  • Teamledare/leg psykolog Odd Berg , 072 - 235 87 69
Facklig företrädare
  • Psykologer Eva Björklund, 031 - 343 38 59
  • SSR Pia Rydberg , 070 082 44 45
  • Vårdförbundet Matilda Eriksson, 070 - 082 47 61
Publicerat 2020-02-06
Sista ansökningsdag 2020-02-20

Return to job vacancies