Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU)

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Beskrivning

Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) har beslutat att fortsatt prioritera utbildningsbefattningar med inriktning operationssjukvård, som ett komplement till den regionala satsningen. Den utökade satsningen initieras direkt av SU för att säkra kompetens inom specialitet Operation samt möjliggöra kompetensutveckling för våra medarbetare.

Är du nyfiken på hur det skulle vara att arbeta som operationssjuksköterska och vill veta lite mer innan du söker till utbildningen? Kontakta någon av kontaktpersonerna nedan för att boka en tid för besök i verksamheten.

Utbildningsbefattning - Helfart

Utbildningsbefattning på SU innebär för denna utbildning att du studerar på helfart med bibehållen lön under 1 år. Du närvarar på lektioner och föreläsningar som anordnas av lärosätet och genomför praktik (VFU - verksamhetsförlagd utbildnings) enligt studieplan. För att söka en utbildningsbefattning ska du vara legitimerad sjuksköterska.

Studier på helfart vid Göteborgs Universitet alternativt på distans

Inför start HT2020 finns en möjlighet till distansstudier på lärosäten utanför VGR. Studier på GU kommer att prioriteras i första hand. Övriga lärosäten enligt prioriteringsordningen nedan.

  1. Göteborg Universitet
  2. Karlstad Universitet alternativt Linnéuniversitetet

Observera att Göteborgs Universitet ska sökas i första hand av alla som är intresserade av en utbildningsbefattning inriktning Operation. Därefter kan ansökan kompletteras med de andra lärosätena.

Göteborgs Universitet antagning

Distansutbildning antagning.se

Intervju

Efter att du skickat in din ansökan kommer du att kallas till intervju med rekryterande chef på någon av de operationsenheter som beskrivs nedan. Längre fram i din ansökan kommer du att ha möjlighet att göra en prioritering utifrån den enhet där du helst skulle vilja arbeta. Utveckla gärna detta i ditt personliga brev.

Rekryterande Operationsenheter

Operation 1 och 2 Barn, SU Östra

På Operation 1 barn bedrivs anestesi, uppvaknings- och operationssjukvård. De flesta patienterna kommer från barnkirurgiska kliniken. Vi har patienter från barnmedicin, barnonkologi, barntandvård, ortopedi, ögonsjukvård, öron-näsa-halssjukvård, neurokirurgi, thoraxkirurgi, handkirurgi samt transplantationskirurgi. Operation 2 barn är öppen för barn och ungdomar som ska genomgå en dagkirurgisk operation eller undersökning.

Vill du veta mer?

Kontakta Catrine Hansson-Ljung, Vårdenhetschef Operation 1, catrine.hansson-ljung@vgregion.se eller Anette Samuelsson, Vårdenhetschef Operation 2, anette.i.samuelsson@vgregion.se

Operation 1 Östra, SU Östra

Operation 1 och 2 Östra är numer en enhet men med olika uppdrag. På Operation 1 bedrivs kirurgi som till största delen består av colorectal kirurgi och övre gastrokirurgi samt viss infektionsrelaterad kirurgi. På avdelningen utförs också robotassisterad kirurgi. Operation 1 ger även anestesiservice till tandvården, psykiatriska kliniken, röntgen, GEA, tryckkammarenheten samt medicinkliniken.

Vill du veta mer?

Kontakta Linn Almér, Vårdenhetschef, linn.almer@vgregion.se

Operation 2 Östra, SU Östra

Operation 1 och 2 Östra är numer en enhet men med olika uppdrag. Avdelningen består av sex operationssalar, en postoperativ enhet samt en preoperativ del där patienterna förbereds inför sin operation. Antalet anställda är ungefär 65 medarbetare.

Operationsenheten servar kvinnokliniken med anestesi och operation för gynekologisk- och obstetrisk kirurgi. Elektiv gynekologi bedrivs parallellt med planerade och akuta obstetriska ingrepp – i huvudsak kejsarsnitt.

Vill du veta mer?

Kontakta Beatrice Conrad, Vårenhetschef, beatrice.conrad@vgregion.se

Operation 1 Mölndal, SU Mölndal

Operation 1 har sju operationssalar och öppet dygnet runt. Verksamheten omfattar ortopedisk kirurgi med upptagningsområde Västra Götaland samt för vissa specifika patientgrupper hela landet.  Hälften av operationerna är akuta och resterande planerade som exempelvis protesingrepp och fotkirurgi. Vår avdelning är en av landets största ortopediska operationsverksamhet med över 5000 operationer per år.

Vill du veta mer?

Kontakta Henrik Andersson, Vårdenhetschef, henrik.l.andersson@vgregion.se

Operation 2 Mölndal, SU Mölndal

Avdelningen består av sju operationssalar, en preoperativ enhet där patienterna förbereds inför sin operation. En hornhinnebank är också kopplad till avdelningen. Antalet anställda är ca 35. Operationsenheten som tillhör ögonverksamheten, bedriver ögonkirurgi med stor bredd och omfattning. Alla från prematura barn till vuxna i hög ålder opereras..

Vill du veta mer?

Kontakta Fredrik Schöldström, Vårdenhetschef, fredrik.scholdstrom@vgregion.se

Operation 3 Mölndal, SU Mölndal

Operation 3 Mölndal har sju operationssalar med högspecialiserad dagkirurgi inom specialiteterna ortopedi, öron-näsa-hals, kirurgi och tand/käkkirurgi. Våra patienter är från 1 år och uppåt och kommer i de flesta fall direkt hemifrån. Vi har också en pre- och postoperativ del, väl integrerad med operationsavdelningen.

Vill du veta mer?

Kontakta Madeleine Kurtén, Vårdenhetschef, madeleine.kurten@vgregion.se

Operation 1, 2 och 8 Sahlgrenska, SU Sahlgrenska

Operation 1, 2 och 8 är en dygnet runt öppen enhet inom verksamhet Hybrid och intervention där vi bedriver akut och elektiv kirurgi. På Operation 1 och Operation 2 utförs högspecialiserad kirurgi inom specialområdena bröst-, endokrin-, mag/tarm-, kärl-, leverkirurgi, gynekologi samt urologi. Vi utför också njur-, pancreas- och levertransplantationer samt avancerad rygg-, tumör- och traumakirurgi inom ortopedi. Akut utförs även traumakirurgi. Verksamheten är utökad med Operation 8 som är placerad i BOIC-huset. Operation 8 öppnades 4 december 2017 där bedrivs detextremt högteknologisk verksamhet i samarbete med Röntgen och Intervention.

Vill du veta mer?

Kontakta Katarina Johansson Mellbin, Avdelningschef, katarina.johansson.mellbin@vgregion.se eller Petra Andreasson, Vårdenhetschef, petra.e.andreasson@vgregion.se, eller Ulrika Granqvist, Vårdenhetschef ulrika.granqvist@vgregion.se 

Operation 3 Sahlgrenska, SU Sahlgrenska

På Thoraxoperation bedrivs högspecialiserad kirurgi för patienter med hjärt- kärlsjukdom samt lungsjukdom. På vår enhet utförs även transplantation av hjärta och lungor och implantation av mekaniska hjärtpumpar. Antalet anställda är ungefär 100 medarbetare inom perfusion, anestesi- och operationsspecialiteterna.

Vill du veta mer?

Kontakta Helene Sackari, TF Avdelningschef, helene.sackari@gregion.se eller Tina Olander-Rebas, Vårdenhetschef tina.rebas@vgregion.se

Operation 4 Sahlgrenska, SU Sahlgrenska

Operation 4 är en högspecialiserad operationsavdelning med inriktning mot framförallt onkologisk gynekologi och urologi. Verksamheten bedriver elektiv kirurgi, viss dagkirurgi och inneliggande vård med varierande ingrepp. Vi utför allt från kortare ingrepp till heldagars operationer. En stor del av vår verksamhet är unik för VGR, så som robotkirurgi och totala exentrationer.

Vill du veta mer?

Kontakta Anna Björnsson, Vårdenhetschef, anna.bjornsson@vgregion.se

Operation 5 Sahlgrenska, SU Sahlgrenska

Operation 5 omfattar neurokirurgi och anestesiologi, varav en stor del av uppdraget är barn. Verksamheten bedriver akut och elektiv kirurgi samt service till delar av röntgen och intervention. Akut handläggs, förutom alla former av neurokirurgiska ingrepp även hand-, käk-, plastik- och ÖNH kirurgi. På Operation 5 utförs operationer i hjärna, ryggmärg och ryggkotpelare, ofta med hjälp av neuronavigation och mikrokirurgi. Verksamheten utför även operationer i intraoperativ MR-miljö på Operation 8.

Vill du veta mer?

Kontakta Charlotta Rosenkrantz Gustafsson, Vårdenhetschef, charlotta.gustafsson@vgregion.se

Operation 6 Sahlgrenska, SU Sahlgrenska

Operation 6 – Hand- och plastikoperation opererar patienter med missbildningar, tumörer, skador, degenerativa förändringar och kroppsform som ger funktionella besvär. Inom vissa spetsområden är upptagningsområdet hela Sverige. Vi opererar både vuxna och barn i alla åldrar. Här utförs allt från dagkirurgi till rikssjukvård.

Vill du veta mer?

Kontakta Ann Pernelöv Tenggren, Vårdenhetschef,  ann.pernelov@vgregion.se

Operation 7 Sahlgrenska, SU Sahlgrenska

Operation 7 har en varierande verksamhet och tar hand om både elektiva och akuta patienter i det dagliga operationsprogrammet. Vi arbetar mestadels mot öron-näs och halskliniken och utför tumörkirurgi, näskirurgi, titankirurgi, öronkirurgi inklusive cochleära implantat och avancerad scopiverksamhet. Vi utför även käkkirurgi på vår enhet och har ett samarbete med plastikoperation kring de patienter som behöver det. Åldersspannet på våra patienter sträcker sig från några månader upp till äldre.

Vill du veta mer?

Kontakta Jennie Winsnes, vårdenhetschef, jennie.winsnes@vgregion.se

Villkor och instruktion för ansökan

  1. Ansökan till specialistutbildning som startar HT2020 skall vara inskickad via antagning.se senast den 16 mars.
  2. Ansökan om utbildningsbefattning via rekryteringssystemet Varbi skall vara inskickad senast den 16 mars. På sidan ”Personligt brev” ska du redogöra för varför du har sökt det aktuella specialistsjuksköterskeprogrammet och andra uppgifter som du anser vara värdefulla för beslutet om du ska beviljas en utbildningsbefattning. På sidan ”CV (anställning, utbildning m.m.)” fyller du i uppgifter om tidigare utbildningar och anställningar som sjuksköterska. Här bifogar du också sedan ditt antagningsbesked.
  3. Om du i dagsläget har en anställning inom SU ska du informera din chef att du har sökt utbildning och utbildningsbefattning.
  4. Efter att din ansökan registrerats startar urvalsprocessen. Under mars/april genomförs intervjuer. Rekryterande chefer från Operationsverksamheterna ansvarar för vilka av de sökande som kommer att prioriteras för utbildningsbefattning.
  5. Komplettera din ansökan i Varbi med ditt antagningsbesked omgående. Antagningsbesked måste bifogas ansökan för att den ska vara giltig.
  6. Besked om utbildningsbefattning förmedlas from 27 april av rekryterande chef. Chef och medarbetare går tillsammans igenom anställningsavtal, överenskommelse och riktlinje för utbildningsbefattningen.

 

Har du frågor?

Vänligen kontakta chef eller HR-specialist på ditt område alternativt HR-strategiska avdelningen via mail ku-center.su@vgregion.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt antagningsbesked
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 19
Sysselsättningsgrad Varierande
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/675
Kontakt
  • HR-strategiska avdelningen , ku-center.su@vgregion.se
Publicerat 2020-02-17
Sista ansökningsdag 2020-05-08

Tillbaka till lediga jobb