Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Beskrivning
Laboratoriet för Klinisk kemi bedriver sin huvudsakliga verksamhet vid sjukhuset i Borås. Vid sjukhusen i Skene och Alingsås är verksamheten integrerad med Transfusionsmedicin.

Vi är omkring 80 medarbetare och årligen utförs omkring 3,8 miljoner analyser. I Borås är verksamheten öppen dygnet runt och analyssortimentet består av ca 150 olika analyser. Ett flertal olika analystekniker utnyttjas för analyser inom områdena allmän kemi, hematologi, koagulation, endokrinologi och proteiner.

Vi står inför en spännande utveckling inom laboratoriemedicin. Möjligheten att nyttja samma tekniker och analysplattformar gör att gränserna suddas ut mellan specialiteterna. Arbetet har påbörjats med att konsolidera specialiteterna inom Klinisk kemi, Transfusionsmedicin och Klinisk mikrobiologi inför flytt till gemensamma lokaler 2017. Som läkare kommer du att ha en viktig roll i detta arbete.

Som ST-läkare inom klinisk kemi kommer du att få ett individuellt studieprogram och en handledare i enlighet med fastställda riktlinjer för specialiteten. Du är anställd vid SÄS, men för att uppnå målbeskrivningen i utbildningen utgår ansvaret för utbildningen från Klinisk kemi, SU, där även delar av utbildningen kommer att äga rum.

Kvalifikationer

ST-läkare
Du har svensk läkarlegitimation.

Specialistläkare
Du har svensk läkarlegitimation med specialistkompetens inom klinisk kemi.

Vi fäster stor vikt på din sociala kompetens och samarbetsförmåga

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2014/188
Kontakt
  • Verksamhetschef, Eva Johansson , 033-616 34 59
Facklig företrädare
  • Läkarföreningen, 033-616 10 00 (vxl)
Publicerat 2014-01-14
Sista ansökningsdag 2014-02-26

Return to job vacancies