Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Akutavdelning barn- och ungdomspsykiatri

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Verksamhetsbeskrivning

BUP Akutavdelning är en sjudygnsavdelning. Hit kan familjer, barn och ungdomar upp till 18 år med akutpsykiatrisk problematik vända sig. Avdelningen arbetar med akut omhändertagande, krisbearbetning, diagnostik, utredningar, farmakologiska behandlingar samt korta stödinsatser, såväl individuellt som för familj.

BUP Göteborg tillhör Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus och består av fem öppenvårdsmottagningar, två specialmottagningar och en korttidsvårdavdelning. Avdelningen arbetar med arbetssätt hämtat från dialektisk beteendeterapi (DBT). Vi erbjuder internutbildning samt handledning och samarbetar med öppenvårdens DBT-team.

Totalt på avdelningen arbetar cirka 35 personer. Personalkategorin är skötare, sjuksköterskor, sekreterare, psykolog, socionom. Avdelningen har fast specialistläkare.

Hos oss är det alltid minst två sjuksköterskor i tjänst. Vi har önskeschema där vi tar stor hänsyn till personliga önskemål. Vi arbetar i omvårdnadsgrupper och erbjuder ett självständigt och stimulerande arbete. Vi erbjuder internutbildning och handledning.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska hos oss har du en arbetsledande roll på avdelningen och du arbetar i omvårdnadsteam. Varje team har omvårdnadsansvar för två till tre patienter. Vi arbetar tvärprofessionellt med läkare, psykolog, skötare och socionom. Du arbetar med både barn, ungdom och förälder och du arbetar direkt i vårdmiljön.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en sjuksköterskeexamen. Meriterande är specialistutbildning i psykiatri, erfarenhet av arbete med barn och ungdom eller i psykiatrin och erfarenhet av arbete med DBT.

Vi ser att du som söker är ansvarskännande, flexibel, stresstålig och kreativ med inställningen att samarbete är nyckeln till god vård.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4933
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Hedvig Kalén , 070- 082 55 75
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Inga-Maj Jönsson , 031- 343 55 42
Publicerat 2019-09-04
Sista ansökningsdag 2019-09-18

Return to job vacancies