Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Njurmedicin, Vårdavdelning 131

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss
Är du nyfiken på ett arbete som kombinerar medicinsk och kirurgisk sjukvård, akutsjukvård med planerad vård? Vill du bredda dina kunskaper och fortsätta utvecklas i ditt yrke?  Ta då möjligheten att söka till oss på Njurmedicin avdelning 131. Vi är Sahlgrenska Universitetssjukhusets specialiserade vårdavdelning för omhändertagande av patienter med akuta och kroniska njursjukdomar. Här utreds, vårdas och förbereds njurmedicinska patienter både akut och planerat inför operation och behandlingar. En betydande del av vården avser omhändertagande av dialyspatienter som behöver sjukhusvård. Avdelningen tar också hand om akuta problem hos patienter med peritonealdialys (PD) när PD-mottagningen är stängd och har rollen som specialistfunktion till andra avdelningar på Sahlgrenska sjukhuset när de vårdar patienter med PD. Vi har ett nära samarbete med mottagningarna inom njurmedicin, röntgen, operation och Transplantationscentrum på Sahlgrenska. Nu närmast kommer vi att utveckla hur vi kan arbeta mer personcentrerat både i förhållande till de som behöver vår vård och omsorg och till varandra i arbetsgruppen.

Om vad vi kan erbjuda dig
Hos oss får du utveckla dina kunskaper och färdigheter inom undersköterskans ansvarsområden. Tid för regelbunden kortare undervisning är självklart för att både du och avdelningen ska utvecklas och få fördjupad kunskap, allt för att vi ska ge den bästa vården till dem vi är till för. Du har stor möjlighet att engagera dig i ett ansvarsområde utifrån ditt intresse och personliga förmågor.

Självklart får du lära dig periotonealdialys och andra behandlingsformer för den njurmedicinska patienten.

Du får möjlighet att påverka ditt arbetstidsschema genom att vi använder individuell schemaplanering. Vi är måna om varandra som arbetskamrater och värnar om vår arbetsmiljö.

Om arbetsuppgifter
Som undersköterska arbetar du i team med gemensamt ansvar för vården och ett gott omhändertagande av patienten enligt sjukhusets värdegrund. Du ansvarar för omvårdnaden och kontroller av patienterna. I samråd med sjuksköterskan i ditt team utför du specifika omvårdnadsåtgärder som provtagningar, omläggningar och assistens vid peritonealdialys. Du bistår även andra avdelningar med hjälp vid peritonealdialys, när så behövs.

Om dig
Vi söker dig som sätter patienten i fokus och arbetar för att ge patienterna bästa möjliga vård och bemötande. Du har en förmåga att se till helheten, både för den enskilde patienten och för avdelningen. Du kan arbeta självständigt och är samtidigt en lagspelare med god  teamkänsla och samarbetsförmåga. För dig är det lika självklart att hjälpa dina arbetskamrater, som att själv be om hjälp när så behövs. Du tycker om när arbetstempot växlar och kan planera och anpassa ditt arbete utifrån det. Ett krav för tjänsten är att du har undersköterskeexamen med inriktning akutsjukvård. Meriterande är tidigare erfarenhet av arbete som undersköterska inom akutsjukvård.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Urval och intervjuer pågår löpande under hela rekryteringsprocessen, så välkommen med din ansökan redan idag.

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4926
Kontakt
  • Maria Hagsmyr Vårdenhetschef, 070 074 85 30
Facklig företrädare
  • Gunilla Almgren, Kommunal , 031-342 11 31
Publicerat 2019-09-04
Sista ansökningsdag 2019-09-18

Return to job vacancies