Södra Älvsborgs Sjukhus, Vuxenpsykiatriska kliniken, ÖVM Centrum

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Om vår lediga tjänst
En dag som Sjuksköterska hos oss innebär att du har flera individuella patientsamtal och de kan t.ex. ha karaktären av rådgivning, krissamtal, hälsosamtal, medicinuppföljning eller psykoedukation. Du kanske gör registreringar i bipolärregistret, samverkar och träffar vårdgrannar, gör akutbedömningar eller reviderar vårdplan och patientbakgrund. En del av sjuksköterskorna har gruppverksamhet tillsammans med en kollega. Det vill säga att vi erbjuder dig ett varierande arbete där du bistår med din kompetens tillsammans med det tvärprofessionella teamet.

Arbetet utgår från teamet, men ställer också höga krav på att jobba självständigt och effektivt och att du har förmågan att lägga upp och genomföra arbetet på egen hand.

Vi arbetar måndag – fredag 08:00-16:30 och viss kvällstjänstgöring kan förekomma ex vid patient- & närståendeutbildning eller patientmöten.

Om oss på VUP
Vuxenpsykiatriska kliniken består av flertalet öppenvårdspsykiatriska mottagningar i Borås med omnejd. En akutmottagning med mobila resurser och observationsavdelning samt fyra heldygnsvårdsavdelningar.

Psykiatrisk öppenvårdsmottagningen Centrum betjänar framför allt patienter som har affektiva tillstånd såsom bipolär sjukdom och recidiverande depression. Vårt upptagningsområde utgörs framför allt av Borås med omnejd. Mottagningen är belägen några minuter från Resecentrum i Borås.

Arbetet på mottagningen är omväxlande och präglas av ett gott samarbete i tvärprofessionella team om arbetsterapeut, sekreterare, sjuksköterskor, skötare, socionomer, specialistläkare, psykologer, psykoterapeut och vårdenhetschef.

En del av behandlingen sker i grupp med exempelvis psykopedagogiska insatser eller på VUP Rehab, men de flesta möten sker individuellt på mottagningen eller i patientens hem. Vi anser att ett väl fungerande teamarbete är grunden för effektiva och goda vårdmöten tillika och en god arbetsmiljö. Därför är patientsäkerhets- och förbättringsarbetet ett prioriterat område liksom arbete med närstående och barn till våra patienter.

Då vi nu önskar möta de behov som finns, söker vi nu ytterligare en sjuksköterska.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig ett intressant arbete tillsammans med erfaren och kompetent personal. Du kommer att jobba bland ett gäng seriösa personer som har glimten i ögat och som tycker om ett gott skratt. Du kommer att få en individuellt anpassad introduktion. Vuxenpsykiatriska kliniken erbjuder bland annat goda möjligheter till handledning, kompetensutveckling och regelbundna yrkesträffar för sjuksköterskor.

Din profil
Vi söker en legitimerad psykiatrisjuksköterska alternativt legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av psykiatri. Vi ser gärna att du är intresserad av och har erfarenhet av arbete inom vuxenpsykiatri. Vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet och anser att du är genuint intresserad av människor. Du trivs i din yrkesroll, är engagerad och bidrar till ett gott arbetsklimat, har initiativförmåga och stor ansvarskänsla.

Mångfald och jämställdhet är två viktiga aspekter i urvalsprocessen. Då vi inom psykiatrin värnar om våra patienter och närstående och värderar patientsäkerheten högt har vi som rutin i samband med anställning som innebär att vi begär utdrag ur misstanke- och belastningsregistret på alla personer som erbjuds anställning hos oss.

Tjänsten kan innebära resande, vilket innebär att det är meriterande att ha körkort för bil. Bifoga giltig yrkeslegitimation med din ansökan.

Var med och gör avtryck i framtidens öppenvård - Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4922
Kontakt
  • Carina Forsberg Eriksson, Vårdenhetschef 033-616 2542
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet nås via sjukhusets växel, 033-616 10 00
Publicerat 2019-09-04
Sista ansökningsdag 2019-09-20

Return to job vacancies