Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatri Affektiva, Avdelning 361

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss
Efter en kortare paus startar vi upp vår avdelning i januari och innan dess vill vi välkomna en sjuksköterska med intresse för psykiatrin till vår arbetsgrupp.

Avdelning 361 är en allmänpsykiatrisk akutvårdsavdelning inom Psykiatri Affektiva och vi finns på Östra sjukhuset. Patienterna kommer till oss från den psykiatriska akutmottagningen belägen i samma hus samt med direkt inläggning från psykiatrimottagning Gamlestaden. Avdelningen har 14 vårdplatser. Patienterna kommer för utredning och behandling av olika psykiatriska diagnoser som ångestsyndrom, depression, personlighetsstörningar, neuropsykiatriska störningar, suicidalitet, PTSD samt svårare krisreaktioner.

Om vad kan vi erbjuda dig som söker? 
Vi har en trevlig arbetsplats med ett gott teamarbete mellan sjuksköterskor, läkare, skötare, kurator och patient där alla spelar en viktig roll och bidrar med sin unika kompetens.

Som sjuksköterska på Sahlgrenska Universitetssjukhuset har du flera möjligheter till att delta i vidareutbildningar alltifrån samtalsmetodik till specialistsjuksköterskeutbildning. Det tillämpas en tydlig karriärutvecklingsmodell för sjuksköterskor.

Just nu pågår en utbildningssatsning i bemötande enligt dialektisk beteendeterapi, DBT. Vi har också ett basprogram inom psykiatrin för grundläggande kunskap inom områdena Bemötande och etik, Suicidprevvention, Psykiatriska sjukdomstillstånd, Patientsäkerhet och juridik, Psykiatriskt teamarbete, Hot och våld, Samtalsmetodik, Samverkan samt närstående- och barnperspektiv.

Om arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter utgår ifrån psykiatrisk omvårdnad. Fokus ligger på sjuksköterskans roll som arbetsledare, i arbetsuppgifterna ingår även läkemedelsbehandling, krisbearbetning och stödjande samtal. Du förväntas vara delaktig i det utvecklingsarbete som avdelningen för närvarande bedriver för att förbättra verksamhet.

Du arbetar med patienten i fokus utifrån ett helhetsperspektiv. Samverkan med öppenvård, socialtjänst och övriga berörda parter är vanligt förekommande.

Om dig
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska gärna med erfarenheter av teamarbetet i heldygnsvård samt vanan av att arbeta med Elvis/Melior och SAMSA. Har du någon form av vidareutbildning inom psykiatri ser vi det som meriterade.

Det är viktigt att du har lätt att samarbeta och kan anpassa ditt bemötande till olika situationer. Arbetet ställer krav på självständighet, flexibilitet och god kommunikationsförmåga. Som person är det viktigt att du har äkta intresse för mänskliga möten och är målinriktad i ditt arbete.

Vi intervjuar löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4741
Kontakt
  • Vårdenhetschef , Alla Lindqvist, 073-056 69 59
  • Sektionsledare, Ann-Charlott Johansson Skyman, 070-081 68 57
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Matilda Eriksson , 070-082 47 20
Publicerat 2019-08-26
Sista ansökningsdag 2019-09-20

Return to job vacancies