Sahlgrenska Universitetssjukhuset, An/Op/Iva Sahlgrenska, NIVA

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Är du redo för nya utmaningar?

Om verksamheten

Intensivvård låter kanske både spännande och lite skrämmande på samma gång om man inte stött på det tidigare i yrkeslivet eller i andra sammanhang. NIVA är en högspecialiserad intensivvårdsavdelning där vi framförallt vårdar patienter med hjärnblödningar, traumatiska hjärnskador samt akuta neurologiska sjukdomar, som kommer från hela Västra Götalandsregionen. Patienterna som ligger på NIVA är i behov av neurointensivvård och är oftast nersövda. På NIVA arbetar vi i parvård, som innebär att du och din sjuksköterska tillsammans vårdar två patienter. Som undersköterska på NIVA är arbetsuppgifterna mångfacetterade och består framför allt av omvårdnadsåtgärder, så som kontroller av vitalparametrar, assistera vid undersökningar och för- och efterberedelser vid transport och flytt av patient med mera. Vid intresse finns det även möjlighet att rotera mot Postoperativa enheter eller annan intensivvårdsenhet). 

NIVA tillhör verksamhetsområdet Anestesi/Operation/Intensivård, Område 5. NIVA är en av sex neurointensivvårdsenheter i Sverige och består av åtta intensivvårdsplatser där det vårdas cirka 460 patienter per år. På vår enhet bedrivs även forskning, utvecklingsarbete och kvalitetsuppföljning. På avdelningen arbetar cirka 70 medarbetare, i arbetslag med både sjuksköterskor och undersköterskor och vi tillämpar individuell schemaplanering. För att komma in i arbetet erbjuder vi en individanpassad introduktion på cirka fyra veckor. Under ditt första år får du också gå en internkurs tillsammans med andra nya medarbetare inom An/Op/IVA. Vi erbjuder även Intensivvårdsutbildning för undersköterskor, IVU, som drivs av An/Op/IVA där du ges möjlighet att delta på utbildningar riktade mot undersköterskor. Dessa utbildningsdagar lockar undersköterskor från hela regionen. 

Om kvalifikationer

Du är utbildad undersköterska. Det är en merit att du har erfarenhet av slutenvård och/eller akutsjukvård men det är inget krav. Viktigast är att du har en vilja att utvecklas och lära dig nya arbetsmoment. Du bör ha lätt att sätta dig in i nya situationer och i samarbete med vårdteamet bidra till ett gott arbetsklimat. Då svårt sjuka patienter vårdas hos oss är bemötandet av deras anhöriga också en viktig del av jobbet. Våra rutiner och de praktiska momenten lär du dig efter hand.

Du är engagerad, teaminriktad och bra på att samarbeta. Din vilja att vara med och bidra till verksamhetens utveckling är av stort värde. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om detta har fångat ditt intresse ser vi fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-08-19
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4384
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Nina Bernhard , 031-342 82 75
Facklig företrädare
  • Kommunal, Janet Eriksson, 031-342 10 35
Publicerat 2019-08-02
Sista ansökningsdag 2019-08-16

Return to job vacancies