Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Barnmedicin, Endokrinmottagning barn

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om verksamheten

Endokrinmottagning barn har i uppdrag att ansvara för utredning, behandling och uppföljning av alla barn och ungdomar med avancerad endokrin sjukdom i Västra Götalandsregionen (VGR). Vi behandlar bland annat alla typer av hormonella sjukdomar inkluderat sköldkörtelsjukdomar, tillväxthormonrubbningar, hormonella bristtillstånd efter cancerbehandling, barn med medfödda syndrom och pubertetsrubbningar. Vid många tillstånd behöver man mäta bentätheten och dessa undersökningar görs på vår mottagning. Vid enheten bedrivs mycket forskning.

Vill du veta mer om vår verksamheten så kan du se filmen om Barnmedicin med inslag från vår mottagning, https://www.youtube.com/watch?v=I0VUHZ7tgj8

Om arbetet

Arbetet innebär att planera och genomföra bentäthetsmätningar (ffa DXA undersökningar men även andra undersökningar) på barn och ungdomar i alla åldrar samt ha ansvar för service och kontroller löpande. I tjänsten ingår viss del av arbetet som forskningssjuksköterska, vilket tidsmässigt kan variera. Du ingår i vårt team och kommer vara vår mottagning behjälplig på olika sätt med att planera och utföra mottagningsbesök tillsammans med läkare. Arbetet är omväxlande och med stort eget ansvar för uppgifter. Kontinuerlig fortbildning ingår och möjlighet till utveckling finns.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska eller barnsjuksköterska. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet, initiativ- och samarbetsförmåga samt att du har ett engagemang och en vilja att driva utvecklingen av vården tillsammans med oss andra i teamet. Urval och intervjuer sker fortlöpande.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4241
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Marie Hallman, 070-082 26 29
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gunilla Hermansson, 031-343 61 33
Publicerat 2019-07-15
Sista ansökningsdag 2019-08-29

Return to job vacancies