Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Anorexi-Bulimi slutenvård, avd 336

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Verksamhetsbeskrivning

Avdelning 336 Anorexi-Bulimi, heldygnsvård, är en specialiserad ätstörningsenhet med 8 vårdplatser för ungdomar 16-25 år boende i Västra Götalandsregionen. Under en vårdtid på upp till tolv veckor erbjuds patienter med allvarlig ätstörning vård enligt ett strukturerat vårdprogram. Avdelningen är del av en vårdkedja där även ätstörningsspecialiserad öppenvård, dagvård och familjedagvård ingår.

Du kommer att arbeta enligt ett miljöterapeutiskt förhållningssätt och i vårdarbetet på avdelningen arbetar du i team runt patienten. I teamet ingår läkare, sjuksköterskor, skötare, socionom samt psykolog. Vi samarbetar även med dietist, fysioterapeut, arbetsterapeut och dramapedagog. Vi är inne i en nyskapande fas där du får stora möjligheter att medverka i utvecklingen av både arbetsgrupp, samarbetsformer och utformningen av vården.

Vi arbetar med individuell schemaplanering med tjänstgöring 2 av 6 helger. Förutom mycket bra kollegor erbjuder avdelningen fortbildning och utveckling inom ätstörningsområdet samt handledning i grupp.

Arbetsuppgifter

Som specialistsjuksköterska är du, tillsammans med ditt team, ansvarig för den psykiatriska och somatiska omvårdnaden av patienten. Du utför behandling enligt avdelningens vårdprogram med pedagogiskt måltidsstöd, motiverande samtal, stöd i ångesthantering samt övrig medicinsk omvårdnad. Tillsammans med patient och vårdlag jobbar du med uppsatta delmål samt planerar inför fortsatt vård. I behandlingsarbetet ingår olika former av sociala aktiviteter för att hjälpa patienten tillbaka mot ett friskare liv.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialistsjuksköterska inom psykiatri. Erfarenhet inom psykiatri samt utbildning i motivarande samtal är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser att du har lätt för att samarbeta med olika slags personer, har en hög flexibilitet, ett stort tålamod. Vi ser att du har god förmåga att skapa och upprätthålla relationer samt har ett gott humör med förmåga att sprida en god stämning omkring dig.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4030
Kontakt
  • Enhetschef, Anne-Line Solberg , 070- 082 36 91
  • Sektionsledare, Lena Haglund Backman, 070- 082 44 96
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Inga-Maj Jönsson , 031- 343 55 42
Publicerat 2019-06-28
Sista ansökningsdag 2019-07-21

Return to job vacancies