NU-sjukvården, VUP öppenvårdsmottagning Psykos och Autism, Trollhättan

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 500 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

På vår mottagning får du ett spännande uppdrag i team! Här väntar vi, det vill säga läkare, medicinska sekreterare, psykolog, sjuksköterskor och kurator, på vår nya sjuksköterska. Kanske det är du? Här har du närhet till Dagsjukvård, mobila teamet och Psykiatrisk öppenvårdsmottagning som finns i samma lokaler. Vår mottagning ligger centralt i Trollhättan, 38 min med tåg från Göteborg C.


Beskrivning
Vi önskar rekrytera en ny medarbetare till vår mottagning då en av våra sjuksköterskor går vidare mot spännande äventyr. Vår ambition är att erbjuda och skapa förutsättningar för ett stimulerande, spännande och intressant arbete med goda utvecklingsmöjligheter.

Vårt uppdrag är att erbjuda psykiatrisk specialistvård till vuxna personer med psykosdiagnos eller autismspektrumtillstånd med psykiatrisk samsjuklighet.

Du kommer att ingå i ett team som är i ett nyorienteringsskede på grund av generationsskifte. För oss är det viktigt att måna om våra arbetskamrater och om vår arbetsmiljö. Vi arbetar utifrån arbetssättet Resursgrupps-ACT, Integrerad psykiatri, med utgångspunkt att vi ska se till hela personens situation och hälsotillstånd. Vi behöver vara nyfikna på vem det är vi möter för att kunna erbjuda god vård.


Arbetsuppgifter
Som sjuksköterska är du en del av vårt team. Du kommer att vara samordnare, Case manager, för ett antal patienter. Du kommer att ha ett tydligt fokus på patientens förutsättningar i livet. Dina arbetsuppgifter består av omvårdnads- och behandlingsarbete såsom samtal, vårdplanering, injektionsgivning, provtagning, apodosdelning samt dokumentation av detta. På mottagningen utför vi också årliga hälsoundersökningar.

I vårt arbetssätt ser vi varje människa som en del i ett sammanhang, vilket gör att vi också beaktar personer som är viktiga för den vi möter i vårt behandlingsarbete. Det innebär att vi tar hänsyn till både barnperspektivet och de närstående som finns med. Samarbete med olika vårdgrannar, kommun, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen är centralt.

Arbetet är flexibelt, varierat och utgår från patientens behov. Det innebär att hembesök och extern samverkan sker när det behövs och kräver en självständighet och ett ansvarstagande av dig. Vid teamets behandlingskonferenser bidrar du med dina yrkesspecifika kunskaper. Du förväntas aktivt delta i mottagningens utvecklingsarbete.


Kvalifikationer
Du är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet av vuxenpsykiatriskt behandlingsarbete och/eller vidareutbildning i psykiatri. Det vore roligt om du har tidigare erfarenhet av att arbete med personer som har en psykossjukdom eller som har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Ett genuint intresse för våra målgrupper är viktigt!

Om du har en KBT-utbildning, Steg 1 och/eller erfarenhet av psykiatri så är det meriterande. Du har ett intresse för behandlingsarbete, enskilt och i grupp. Möjlighet till handledning finns.

Du behöver tycka om variation och att arbeta utifrån patientens förutsättningar. Arbetet är varierande och den ena dagen är inte den andra lik.

Körkort är ett krav.


Övrigt
Tjänsten avser en visstidsanställning i 12 månader, med möjlighet till förlängning om finansiering medges.

15-16 augusti sker intervjuer.Välkommen med din ansökan!


Anställningsform Temporary position longer than 6 months
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Psykosmottagningen, NU-sjukvården, Riddaregatan 12 B, 461 34 Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/3835
Kontakt
  • Gunilla Nemcek, vårdenhetschef. , tfn. 010-435 59 81 tillgänglig från vecka 33
  • Karin Tenggren, sjuksköterska , tfn. 010-435 59 83
  • Tina Dippe Rosengren, sjuksköterska, tfn. 010-435 59 80
  • Terese Johansson, teamledare, tfn. 010-435 59 80
Facklig företrädare
  • Anette Fristedt, Vårdförbundet, vxl. 010-435 00 00
Publicerat 2019-07-15
Sista ansökningsdag 2019-08-12

Return to job vacancies