Naturbruksförvaltningen, Naturbrukskansliet Skövde

Med målsättningen - Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet, driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasium, särskola, vuxenutbildning och yrkeshögskola. Naturbruksskolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och Biologiska yrkeshögskolan fungerar som kompetenscentrum för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet i framkant på skolorna. Naturbruksförvaltningen är en del av Västra Götalandsregionen.

Beskrivning

Naturbruksförvaltningen söker nu en engagerad skolbibliotekarie som vill utveckla våra utbildningar ytterligare. Du kommer att vara ansvarig för våra skolbibliotek på samtliga enheter vilket innebär att du regelbundet kommer att resa till och arbeta på våra olika skolenheter. Skolbiblioteken skall tillsammans med IKT stödja elevernas lärande mot verksamhetens mycket högt ställda krav på kunskapsutveckling.

Arbetsuppgifter

Ditt främsta uppdrag blir att fortsätta utveckla biblioteken till moderna enheter som stödjer våra elevers kunskapsutveckling och att varje skolbibliotek uppfyller skolförordningarnas krav. Du skall arbeta förebildligt och utbilda i informationssökning och källkritik så att lärare och elever utvecklar dessa kunskaper. I arbetet ligger förutom utvecklingsuppdraget de vanliga arbetsuppgifterna som hör ett skolbibliotek till.

Våra skolor är geografiskt spridda över regionen och din uppgift är att samordna och utveckla vår gemensamma biblioteksverksamhet, detta görs tillsammans med personal på skolorna.

Kvalifikationer

Vi vill att du som söker har högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller bibliotekarieexamen. Magisterexamen och/eller erfarenhet från gymnasiebibliotek och pedagogiskt arbete är meriterande samt hantering av bibliotekssystemet Mikromarc. Du har stor datorvana och goda kunskaper i informationssökning.

Utöver ovanstående vill vi även att du:

  • Står för skolans värdegrund
  • Har ett bra bemötande till ungdomar
  • Kan skapa goda relationer
  • Kan ta egna initiativ och har lätt för att samarbeta

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

B-körkort för manuellt växlad bil är ett krav. 

Villkor

Heltid, 100%, anställningsform enligt AB. Tillsvidareanställning.

Du kommer att utgå från Skövde men du kommer att resa regelbundet i tjänsten.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/3734
Kontakt
  • Maria Kvarnmarker, 070-082 35 27
Facklig företrädare
  • Christian Valsamidis, SACO, 070-0822957
Publicerat 2019-07-22
Sista ansökningsdag 2019-08-12

Return to job vacancies