Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Hematologi och Koagulation

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Sektionen för hematologi och koagulation är en högspecialiserad verksamhet som utreder och behandlar patienter med blodcancer och andra blodsjukdomar. För många av dessa patienter är blod-/benmärgstransplantationer ett led i behandlingen. Vi har ett samlat ansvar för hematologin inom Stor-Göteborg och ett regionalt uppdrag inom Västra Götaland med Norra Halland.

Sektionen består av öppenvård, slutenvård samt en forskningsenhet. Som medarbetare hos oss är du en del av en mycket spännande verksamhet, där patienten kan följas från diagnos till transplantation och eftervård.

Genom ett aktivt deltagande på nationella/internationella konferenser och genom utbildning håller vi oss uppdaterade på nya behandlingar och vårdprogram inom hematologin.

På sektionen arbetar sjuksköterskor, undersköterskor och läkare i team, tillsammans ger vi den bästa vården. Det goda mötet är viktigt för oss och vi arbetar tillsammans för patienten med patienten.

Hos oss är vi stolta över vår höga kompetens som vi underhåller och utvecklar genom ett ständigt lärande!

Vill du bli en del av vår verksamhet?
Som sjuksköterska ansvarar du för patienter som behöver avancerad vård vilket kräver att du är noggrann, ansvarsfull och har förmågan att fatta självständiga beslut. Till vår hjälp har vi väl utarbetade rutindokument och en lång tradition i att ställa upp för varandra. En bra arbetsmiljö och goda relationer är viktigt för oss så väl i mötet med patienter som med kollegor.

Som ny sjuksköterska få du ett genomarbetat introduktionsprogram som innefattar handledning där obligatoriska utbildningar är en del. Alla våra nya medarbetare får 4 veckors bredvid gång för att på ett säkert och tryggt sätt skolas in i verksamheten. Hos oss får du möjlighet att följa patienter från utredning till behandling, transplantation, eftervård och uppföljning.

Sektionens transplantationsverksamhet är ackrediterad enligt JACIE standard vilket är ett krav för skörd och transplantation av humana stamceller.  Verksamhet deltar aktivt i både nationella och internationella utvecklingsarbeten och kompetensutbyte. För att möta JACIE standard vad gäller kunskap och kompetens har vi regelbundet interna och externa föreläsningar på sektionen. Det finns även möjlighet för alla yrkeskategorier att regelbundet delta på nationella och internationella konferenser och utbildningar.

Vi värdesätter om du har erfarenhet av hematologi, onkologi eller akutsjukvård, om inte så har du ett spännande område att lära dig.
Tillsammans arbetar vi för en vård i toppklass!

Vi berättar gärna mer om vår verksamhet och vad vi kan erbjuda dig för spännande ny kunskap och värdefull erfarenhet.
Vi ser fram emot din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/3228
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Karin Torkelsson, 0700-825 950
  • Sektionsledare, Mirjam Feldt, 031-342 17 80
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Ann-Christin Karlsson, 031-342 10 00
Publicerat 2019-05-15
Sista ansökningsdag 2019-06-21

Return to job vacancies