Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Avdelning 241, Mölndal

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vi vill ge våra patienter ett gott bemötande och det tror vi att vi gör om våra medarbetare har en hög kompetens och möjlighet att utvecklas och fylla på sina kunskaper när det behövs. Låter det bra så här långt? I så fall ska du fortsätta läsa vår annons och se vad vi kan erbjuda dig!

Om oss

Inom Psykiatri Psykos finns fyra avdelningar för patienter med psykosdiagnos. Vi bedriver slutenvård och har 10-13 platser på varje avdelning. Våra patienter befinner sig i den akuta fasen av sjukdomen och vi arbetar med att normalisera dygnsrytmen, skapa lugn och trygghet och ge dem förståelse för sin sjukdom. På avdelningarna arbetar vi med personcentrerad psykosvård som ger patienterna möjlighet att vara delaktiga i sin vård. Att involvera anhöriga och utveckla stödet till dem är också något vi ständigt jobbar på. Vi lägger stor vikt vid att förnya oss och hitta nya behandlingsmetoder - i enlighet med nationella riktlinjer och klinisk forskning. Vi vill såklart fortsätta att leverera en psykosvård i toppklass och bli ännu bättre och vi vill att du som sjuksköterska ska utvecklas tillsammans med oss!

Hos oss på psykos slutenvård är samtalet och mötet med patienten kanske det viktigaste verktyget i ditt arbete. Den ena dagen är inte den andra lik och i det unika mötet hittar du en utmaning. 

Om arbetet

Att vi i vår personalgrupp är bäst på olika saker ser vi som en styrka. Som ny hos oss får du en individuellt anpassad bredvidgång och i sinom tid ett eget ansvarsområde som passar dig. Vi arbetar två helger av fem. Arbetet sker i vårdkedja och det innebär ett nära samarbete med öppenvård och socialtjänst. Goda och smidiga kontakter i hela vårdkedjan är en förutsättning för en god och kvalitativ vård. Du har en viktig del i detta och behöver vara strukturerad, bra på att samarbeta och även självständigt kunna fatta beslut.

Vi söker nu en sjuksköterska med inriktning på behandlingsarbete inom heldygnsvården. Som sjuksköterska är du arbetsledare för skötarna, men även för andra sjuksköterskor om du är huvudansvarig på ett arbetspass och då ska du känna dig trygg med att kunna leda andra. Vi vill ha dig som har ett äkta intresse för mänskliga möten och drivs av att ge stöd till personer i en svår situation.

Våra patienters verklighet är ofta inte samma som din egen och du måste kunna visa omdöme, vara tydlig med vad som gäller och nå fram till patienten, ibland bit för bit. Vi behöver dig som kan skapa relationer, tolka tecken i patientens beteende och har en problemlösande inställning. Om du är stabil i dig själv och har en empatisk förmåga så tror vi att du har goda förutsättningar att skapa den trygghet våra patienter behöver.

För denna tjänst får du möjlighet att välja om du vill arbeta deltid eller heltid!

Om dig

Du är legitimerad sjuksköterska, nybliven eller med några års erfarenhet. Har du specialistutbildning i psykiatri och/eller erfarenhet av psykosvård så är det meriterande. Det underlättar om du kan dokumentera sedan tidigare, annars är det något du lär dig hos oss. När vi fattar vårt beslut om anställning ser vi självklart till personlig lämplighet.

Att tacka ja till jobb hos oss kan bli en början till en spännande framtid för dig!

Intresserad? Hör gärna av dig så berättar vi mer. Välkommen med din ansökan!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Mölndal, Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/2547
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Daniela Andreoli Göransson, 070- 081 69 81
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Matilda Eriksson , 031- 342 05 72 eller 070- 082 47 61
Publicerat 2019-04-26
Sista ansökningsdag 2019-05-15

Return to job vacancies