Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatri Affektiva, Avdelning 86

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Din nya arbetsplats?

Avdelning 86 är en vårdavdelning inom verksamhetsområdet Psykiatri Affektiva. Avdelningen har 12 vårdplatser för utredning och behandling av patienter med djupa depressioner, ångest, personlighetssyndrom, neuropsykiatriska tillstånd samt svåra krisreaktioner. Arbetslaget består av sjuksköterskor, skötare, läkare samt kurator. Dag-och kvällspersonal arbetar enligt ett 5-veckors schema, det vill säga två helger av fem.

Behandlingsarbetet innefattar psykiatrisk omvårdnad, krisbearbetning, stödjande samtal, läkemedelsbehandling och ECT. I behandlingsarbetet ingår också ångesthantering och att bryta social isolering. Avdelningen har en hälsofrämjande profil och erbjuder olika hälsostärkande och resursstärkande aktiviteter.

Avdelningen arbetar utifrån ett personcentrerat arbetssätt där hörnstenarna är samtalet, delaktighet och vårdplanen (hälsoplanen). Den psykologiska behandlingsmetod som arbetas efter är DBT (Dialektisk Beteendeterapi) både i bemötande som i utredning/färdighetsträning. Möjlighet till handledning erbjuds i metoden DBT och i metoden psykologiska processer. Även möjlighet till vidareutbildning erbjuds.

I såväl utrednings-som behandlingsarbetet eftersträvas ett nära samarbete med närstående och brukarorganisationer. Samverkan sker också med den psykiatriska öppenvården, socialtjänst, arbetsförmedling och försäkringskassan. Avdelningen arbetar kontinuerligt med förbättringsåtgärder enligt FOKUS modellen.

Avdelningen håller på att bli HBTQ diplomerade. Vi värdesätter kulturell och etnisk mångfald samt jämn ålder- och könsfördelning i personalgruppen.

Hur ser arbetsuppgifterna ut?

I din roll som sjuksköterska kommer du att arbeta med sedvanliga sjuksköterskeuppgifter inom området psykiatrisk omvårdnad.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med ambition att kompetensutvecklas inom psykiatrisk sjukvård. Du har ett professionellt bemötande utifrån ett patient - och anhörigperspektiv. Vi ser gärna att du har intresse och klinisk yrkeserfarenhet från psykiatriskt vårdarbete och/eller somatisk omvårdnad. 

Vi värdesätter följande egenskaper:

  • God samarbetsförmåga
  • Flexibilitet
  • Förmåga att arbeta fokuserat i stressade situationer
  • Förmåga att strukturera, planera, organisera och prioritera arbetet utifrån ett patient-och personalperspektiv

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi begär utdrag ur belastningsregistret på alla som erbjuds anställning hos oss.

Varmt välkommen med din ansökan!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det även tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg, Sahlgrenska sjukhuset
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/1903
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Karin Olander Carlson, 031-342 27 37/070-082 31 84
  • Sektionsledare, Tonika Thomas, 031- 342 87 21/070-020 76 94
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Matilda Eriksson, 070-082 47 61
Publicerat 2019-09-02
Sista ansökningsdag 2019-09-30

Return to job vacancies