Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatri Affektiva, Bipolärmottagning

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Din nya arbetsplats?

Bipolärmottagningen är landets största specialistmottagning för bipolär sjukdom. Mottagningen är ett kunskapscentrum för bipolär sjukdom och är landets ledande centrum för forskning på bipolära syndrom. Vi samarbetar nära med Sahlgrenska akademin och flera medarbetare är engagerade i undervisning och forskning inom det affektiva området. Mottagningen är även värd för det nationella kvalitetsregistret BipoläR och vi arbetar med projekt för att öka vårdens kvalitét och värdet för patienten.

Vårt kliniska uppdrag är att utreda och behandla bipolär sjukdom hos patienter över 18 år som bor i Göteborg, Mölndal, Partille, Härryda och Öckerö. Vi arbetar med strukturerade instrument och integrerar den kliniska verksamheten med kvalitetsarbete och forskning. Som komplement till återfallsförebyggande läkemedelsbehandling arbetar vi förebyggande och hälsofrämjande genom att öka patienter och anhörigas kunskap om sjukdomen, tidiga tecken på återfall i affektivt skov, betydelse av medicinering, kännedom om stress- och sårbarhetsfaktorer. Vi erbjuder våra patienter flera olika former av psykologisk behandling både individuellt och i grupp.

Hur ser arbetsuppgifterna ut?

Som psykolog utreder du olika tillstånd som är vanligt förekommande vid bipolär sjukdom såsom kognitiv svikt, personlighetsyndrom, ADHD och ångestsyndrom. Ibland rör det sig som differentialdiagnostiska överväganden och ibland om att fastställa samsjuklighet. Som psykolog bedriver du också systematisk psykologisk behandling med fokus på psykologiska frågeställningar som är relevanta vid bipolär sjukdom.

Tjänsten avser ett vikariat på minst ett år.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har erfarenhet av psykiatriskt arbete och vill arbeta i specialiserad psykiatrisk vård där kunskaps- och kompetensnivån är hög. Specialistutbildning alternativt påbyggnadsutbildning i psykoterapi (KBT) är meriterande.

Du är nyfiken på forsknings- och utvecklingsarbete. Du strävar efter att främja yrkesmässig integritet, bidrar med psykologiska perspektiv till verksamheten och upprätthåller hög professionalitet.

Vi värdesätter egenskaper såsom ansvarstagande, flexibilitet, självständighet, noggrannhet och samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/1747
Kontakt
  • Enhetschef, Timea Sparding, 076-940 28 92
  • Psykolog, Lisa Lövgren, 073-593 29 29
Facklig företrädare
  • Psykologförbundet, Eva Björklund, 070-082 22 38 / eva.g.bjorklund@vgregion.se
Publicerat 2019-03-11
Sista ansökningsdag 2019-03-31

Tillbaka till lediga jobb