Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Lungmottagning

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om verksamheten

Den lungmedicinska öppenvården består av Lungmottagning, Lunginfektionsmottagning, Lungonkologisk mottagning och Lungmedicinsk diagnostik. Mottagningarnas gemensamma nämnare är att ge god vård och behandling till patienter med olika typer av lungsjukdomar. All verksamhet sker på dagtid, måndag till fredag.

Lungmottagningen är indelad i mindre specialteam. På Utemottagningen arbetar man som sjuksköterska främst med omhändertagande, uppföljning och behandling av patienter med kronisk lungsjukdom och respiratorisk insufficiens.

På Utredningsmottagningen (URM) utreds patienter med misstänkt lungcancer enligt standardiserat vårdförlopp. På Syrgasmottagningen innebär arbetet som sjuksköterska undervisning och uppföljning av patienter som vårdas med syrgas i hemmet.

På Lunginfektionsmottagningen utreds och behandlas främst patienter med tuberkulos. En stor del av arbetet innebär smittspårning och information till patienter och närstående.

Inom den Lungonkologiska mottagningen vårdas patienter med palliativ läkemedelsbehandling. Med de nya läkemedlen inom immunterapin förväntas överlevnaden öka.

Inom mottagningen för Lungmedicinsk diagnostik utreds och behandlas patienter via olika ingrepp såsom bronkoskopier, thorakocentes, inläggande av pleuradrän och thorakoscopier.

Om tjänsten

Tjänsten innebär initialt en placering i ett av teamen, med möjlighet att därefter introduceras inom ett eller flera av de övriga specialteamen inom Lungmottagningen. På sikt finns möjlighet att vid intresse arbeta även på övriga mottagningar inom öppenvården.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Du är bra på att se helheten, tycker om att samarbeta och ser teamet som en betydelsefull del i ditt arbete. Då arbetet som sjuksköterska är mycket självständigt, ser vi även att du är en stabil och trygg person som är tydlig i din kommunikation.

Erfarenhet som sjuksköterska inom sjukhusvård är meriterande. Du har ett gott omdöme och ett bra bemötande till patienter, anhöriga och kollegor, då de kommer från olika sociala och kulturella miljöer.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/1092
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Anna Karin Stephan, 031-342 66 10
  • Vårdenhetschef, Eva Rosander, 031-342 66 11
  • Sektionsledare, Eva Quant, 031-342 96 66
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Ann-Marie Björk, 031-342 33 49
Publicerat 2019-02-12
Sista ansökningsdag 2019-02-26

Return to job vacancies