Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Neuropsykiatri, Minnesmottagning

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Centrum för Huntingtons sjukdom startade 2017. Teamet består av läkare, sjuksköterskor, kurator, arbetsterapeut, dietist, fysioterapeut, logoped och psykolog. Upptagningsområdet är hela Västra Götaland och Halland. Vi vill nu utöka vårt team med ytterligare en kurator!

Om tjänsten

Som kurator kommer du att ha kontakter med såväl patienter som närstående och familj samt med samverkanspartners. Du kommer att arbeta med konkret patientarbete i form av; medverka vid teambesök, ta emot individuella besök, familjesamtal, bevakning av barnperspektivet samt stöd till närstående.

Hembesök och medverkan i nätverksmöten är också exempel på arbete som utförs av kurator enskilt eller tillsammans med övriga teammedlemmar. Samverkan och samarbete inom teamet är en viktig del av arbetet.

Behovet av strukturellt arbete, exempelvis möten med ledningsgrupper i kommunen för att planera boende och insatser för målgruppen, är något som ökar.

Centrum för Huntingtons sjukdom har som uppdrag att även utbilda och informera om sjukdomen, behovet av det är stort. Även här kommer du vara delaktig i din roll som kurator. Du kommer att ingå i ett nätverk tillsammans med övriga kuratorer på kliniken. minnesmottagningen.

Om dig

Vi söker dig som har socionomexamen. Erfarenhet av arbete med personer med kognitiva, psykiatriska och neurologiska symtom och/eller av arbete med anhöriga och barn som anhöriga är meriterande för tjänsten. Även vidareutbildning inriktning familj, Master i socialt arbete och/eller grundläggande psykoterapiutbildning är meriterande.

För att trivas behöver du vara intresserad av patientgruppen och att arbeta i team. Förutom teamarbete behöver du kunna arbeta självständigt, ta egna initiativ och vara drivande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/293
Kontakt
  • Kurator och koordinator, Agneta Leemann, 031 - 343 86 07
  • Enhetschef, Camilla Palmqvist, 072- 203 92 69
Facklig företrädare
  • Akademikerförbundet SSR, Annika Svensson, 031- 343 87 54 / 070- 341 93 81
Publicerat 2019-01-14
Sista ansökningsdag 2019-01-28

Return to job vacancies