Folkhögskoleförvaltningen, Dalslands folkhögskola

Västra Götalandsregionen, som är Sveriges största folkhögskolehuvudman, förvaltar sex folkhögskolor, Billströmska, Dalsland, Fristad, Grebbestad, Göteborg och Vara.

Vi bedriver utbildning och folkbildning genom att deltagare kan läsa allmän kurs för att få behörigheter till högre studier eller profilkurs där de kan fördjupa sig i ett specialområde. Det finns ett trettiotal längre kurser att välja mellan. På flertalet av våra skolor driver vi också olika projekt för bland annat människor som står utanför arbetsmarknaden. Vi vill skapa möjligheter för individen, och för samhället, genom att arbeta för trygghet, delaktighet och framtidstro. Många säger att deras år på folkhögskolan var deras bästa år i livet. Folkhögskolorna gör skillnad och gör så att människor hittar sin framtid.

Dalslands folkhögskola med ca 300 studerande erbjuder, förutom allmän kurs på grundskole- och gymnasienivå, Livslinjen, Äventyrsguide och Det goda livet – en kurs för att ställa om till ett hållbart liv i Färgelanda samt en eftergymnasial utbildning till Integrationspedagog i Trollhättan. Därtill jobbar vi med utrikesfödda kvinnor med kursen Du och ditt liv i Vänersborg, Mellerud och Bengtsfors. Sammanlagt är vi runt 60 anställda som arbetar med undervisning och service.

Folkbildningsrådet har beviljats ett ESF-projekt, FAMN, för 3 år 2019-2021. Dalslands folkhögskola är en av 6 folkhögskolor som deltar i projektet. Pressmeddelandet bifogas sist här nedan.

Hela ansökan för FAMN är ett underlag för den utlysta tjänsten, finns på ESF-hemsida men det går också bra att mejla tomas.rydsmo@vgregion.se för att få den skickad som pdf. 

Tjänsten innebär ett nätverksarbete enligt beskrivning i ansökan till FAMN. Verksamheten med målgruppen är långsiktig, behovet är stort och det finns förutsättningar för en fortsättning, än så länge är beslut fattade till och med våren 2019.

 

Beskrivning/arbetsuppgifter

Utifrån intentioner inom ledningsgruppen vid Dalslands folkhögskola, självständigt och i samverkan med det nationella teamet för FAMN vid 6 folkhögskolor genomföra de ambitioner som presenteras i ansökan till FAMN.

Kortfattat innebär dessa ambitioner att bygga upp samverkansplattformer mellan folkhögskolan och övriga aktörer som har ansvar för eller möjlighet att bidra till unga nyanländas inkludering i det svenska samhället. Det är Arbetsförmedlingen, Samordningsförbund, kommuner, DUA- och LÖK-initiativ m fl. Uppdraget är att etablera folkhögskolan som en viktig partner i de olika sammanhang där folkhögskolan kan bidra till samhällsutvecklingen.

Kvalifikationer

Högskoleutbildning och erfarenhet av att arbeta med lärande. Det är meriterande med egen erfarenhet av att genomföra projekt, av att leda arbetsgrupper, av engagemang i det civila samhället, liksom med folkhögskol­lärarutbildning eller om du har erfarenhet av att arbeta på folkhögskola. Det är ett skallkrav att ha erfarenhet av att bygga nätverk med stora samhällsaktörer såsom Arbetsförmedlingen och kommuner, samt meriterande med ett eget relevant kontaktnät.

Som person har du god förmåga att strukturera ditt arbete och framförallt att bygga relationer. Du har också god kommunikativ förmåga som gör att du lyssnar, sätter dig in i andra människors perspektiv och förmår att skapa ett gott utvecklingsklimat i aktuella sammanhang.

 

Villkor

Aktuell rekrytering gäller en projekthandläggare, 50 %, visstidsanställning i 4 månader, mitten januari – mitten av maj 2019.

 

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2019-05-17
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2019-01-14, eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Färgelanda
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/7585
Kontakt
  • Tomas Rydsmo, Rektor, 0700-82 40 27
Facklig företrädare
  • Pethra Andersson, Förbundet folkhögskollärarna, 0736 – 47 93 41
Publicerat 2018-12-07
Sista ansökningsdag 2018-12-14

Return to job vacancies