Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Anorexi-Bulimi slutenvård, avd 336

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Verksamhetsbeskrivning

Anorexi-Bulimiavdelning 336 är en specialiserad ätstörningsenhet med 8 vårdplatser för ungdomar 16-25 år boende i Västra Götalandsregionen. Under behandlingstiden erbjuds patienter med allvarlig ätstörning vård enligt ett strukturerat vårdprogram. Avdelningen är del av en vårdkedja där även ätstörningsspecialiserad öppenvård och dagvård ingår.

Vårdarbetet på avdelningen bedrivs i team. I teamet ingår läkare, sjuksköterskor, skötare, socionom samt psykolog. Vi samarbetar även med dietist, fysioterapeut, arbetsterapeut och dramapedagog.

Vi tillämpar ISP-schema med tjänstgöring 2 av 6 helger. Avdelningen erbjuder fortbildning och utveckling inom ätstörningsområdet samt handledning i grupp.

Arbetsuppgifter

I arbetet ingår behandling enligt avdelningens vårdprogram med pedagogiskt måltidsstöd, motiverande samtal, stöd för ångesthantering samt övrig medicinsk och psykiatrisk omvårdnad. Fokus är att tillsammans med patient och närstående arbeta med uppsatta mål utifrån en individuell vårdplan.

Tjänsten innebär sedvanliga sjuksköterskeuppgifter samt planering och samarbete i vårdlag. Du är i ditt vårdlag omvårdnadsansvarig för 3-4 patienter. Tjänsten ger möjlighet till en kombination mellan somatisk och psykiatrisk vård.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. I ditt arbete är det en självklarhet för dig att patient och närstående hela tiden är i fokus. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/7050
Kontakt
  • Tf vårdenhetschef, Anne-Line Solberg , 070- 082 36 91
  • Sektionsledare, Lena Haglund Backman, 070- 082 44 96
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Inga-Maj Jönsson , 031- 343 55 42
Publicerat 2018-11-19
Sista ansökningsdag 2018-12-16

Return to job vacancies