Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Barnmedicin, avdelning 324/325

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vilka är vi?

Avdelning 324-325 är en barnmedicinsk akutavdelning inom Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus med uppdrag att bedriva vård, forskning och utbildning. Vi kommer under våren att öppna ytterligare vårdplatser och behöver därför rekrytera fler sjuksköterskor.

Hos oss vårdas barn och ungdomar i åldrarna 0-18 år med allmänpediatriska sjukdomar. Till oss kommer också barn och ungdomar som är i behov av högspecialiserad vård inom något av följande områden: lungsjukdomar, metabola sjukdomar, neurologi, lever-, njur- och tarmsjukdomar. Här vårdas också patienter som utreds inför och genomgått transplantation.

Vad får du jobba med?

Som du säkert har förstått så får du som sjuksköterska hos oss möta patienter med många olika diagnoser. Arbetet handlar också om att stödja och involvera föräldrar i omvårdnadsarbetet. Det är ett intressant och utmanande arbete där du hela tiden lär dig nya saker.

Vi vill att du ska få en positiv och trygg start. Därför har vi utformat ett introduktionsprogram där åttaveckors bredvidgång ingår. Vi har dessutom mentorssjuksköterskor som erbjuder stöd i det kliniska arbetet och kontinuerliga samtal under första året. Vi är en arbetsplats där alla är delaktiga för att skapa en god och säker vård.

Som sjuksköterska har du ett nära samarbete med undersköterska/barnsköterska samt läkare på avdelningen. Tillsammans med patienter och föräldrar planerar och ansvarar du som sjuksköterska för den specifika omvårdnaden.

Varför ska du välja oss?

Vill du vara med och forma framtidens sjukvård genom engagemang och delaktighet, är intresserad av förändrings- och förbättringsarbete - Då ska du välja oss! Vi håller som bäst på att planera och förändra vårt arbetssätt inför framtida flytt till det nya barnsjukhuset som kommer att stå klart år 2020.

Som ny på vår avdelning kommer du att genomgå ett utbildningsprogram som våra mentorer har utformat. Vi är en lärande organisation och har utbildningar varje vecka samt återkommande workshops. Vi har också planeringsdagar 1-2 gånger/år.

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i en extra satsning, vårt Pediatriska kliniska basår. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och pågår under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktiskt träna moment hos Simulatorscentrum. Hör av dig till oss om du vill veta mer!

Vem söker vi?

Du som börjar hos oss är barnsjuksköterska eller legitimerad sjuksköterska med intresse för att arbeta med sjuka barn och deras familjer. Du är beredd att ta ett stort ansvar och kan arbeta både självständigt och i team.Om du har arbetat i barnsjukvård tidigare är det meriterande.

Vi hoppas att du vill vara med och utvecklas tillsammans med oss, för att fortsätta leverera en god och säker vård för barn och ungdomar och deras familjer.

Vi kommer att intervjua löpande så sök gärna redan idag! Är det något du funderar på så är det bara och höra av sig!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/6905
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Anki Björkman , 070- 020 66 68
  • Vårdenhetschef, Tina Lekebo , 070- 082 27 96
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Eva-Karin Gotting & Therese Winell, 031- 343 45 24
Publicerat 2018-11-19
Sista ansökningsdag 2018-12-09

Return to job vacancies