Västarvet, Publik, Göteborgs Naturhistoriska museum

Alla invånare i Västra Götaland har rätt till ett rikt kulturliv. Det är en central del av Västra Götalands regionens vision Det goda livet. Förvaltningen för kulturutveckling arbetar för att skapa förutsättningar för just det. Vi är landets bredaste regionala kultur- natur- och kulturarvsförvaltning och samlar kompetens inom olika konstformer, natur- och kulturarv, biblioteks- och museiverksamhet. Hos oss arbetar cirka 250 medarbetare, på olika platser i regionen. Vi bildades 1 januari 2020 och är en sammanslagning av de tidigare förvaltningarna Kultur i Väst och Västarvet. Läs mer om oss här: www.vgr.se/kulturutveckling.

Din nya arbetsplats:
Förvaltningen för kulturutveckling är Västra Götalandsregionens förvaltning för kultur, natur- och kulturarv. Vi är en kunskapsorganisation som finns till för regionens kommuner, civilsamhälle, kulturaktörer och andra som verkar inom dessa områden. Vi driver också Göteborgs naturhistoriska museum, Vitlycke museum, Vänersborgs museum, Lödöse museum och besöksmålen Forsviks bruk och Slöjd och byggnadsvård.
Vi samarbetar både regionalt, nationellt och internationellt och en av våra styrkor är att vi kan sammanföra människor och organisationer i nya nätverk och samarbeten.  Förvaltningen för kulturutveckling är nu i en spännande utvecklingsfas där vi arbetar med hur vår nya förvaltning på bästa sätt kan bidra till ett vidgat deltagande i natur- och kulturarvet och kulturlivet i Västra Götaland. Du som medarbetare kommer att spela en viktig roll också i det gemensamma arbetet, och du blir en del av en dynamisk organisation i utveckling.

Västarvet, Göteborgs Naturhistoriska museum
Göteborgs Naturhistoriska Museum arbetar med kunskap, upplevelser och utveckling. Vår bas är våra samlingar och utställningarna om natur och djur från hela världen. Vi ska öka kunskapen och intresset för naturhistoria och arbeta aktivt med kunskapsutbyte och upplevelser inom vårt expertområde. Vi ska också göra våra samlingar, vår fysiska miljö och våra aktiviteter tillgängliga för så många människor som möjligt. Våra samlingar utgör ett fantastiskt arkiv med närmare tio miljoner föremål. Vår vision är att Göteborgs Naturhistoriska Museum upplevs som ett relevant, engagerande och välkomnande museum.

Vill du vara med och framtidssäkra markfaunainventeringar?
Arbetet består i digitalisering av material av landlevande mollusker i Göteborgs Naturhistoriska Museums markfaunainventering. Detta innebär inskrivning av material i databasen (lokal- och biotopbeskrivningar, artlistor etc.) och koordinatsättning av lokaler. Arbetet kan även komma att omfatta översyn och komplettering av redan befintligt material i databasen.

En viktig och stor del av arbetet är att med hjälp av fältdagböcker och listor identifiera prickmarkeringar och/eller lokalangivelser på äldre kartor (generalstabskartan), bedöma lokalernas läge och ta ut koordinater (RT90) med hjälp av Länsstyrelsens WebbGIS. 

Arbetet är stillasittande, och kräver noggrannhet och tålamod.

Är du nyfiken och vetgirig?
Du har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot biologi eller motsvarande samt erfarenhet av arbete i databaser. Det är önskvärt om du har utbildning inom GIS, erfarenhet av arbete med GIS-data och kartor samt handskriftsanalys (tolkning). Om du har arbetat med databaser (Access), kartprogram, sökmotorer och äldre kartmaterial är detta meriterande.

Du gillar att arbeta både i team och enskilt, du är noggrann, har tålamod och är nyfiken och vetgirig. Eftersom arbetet till stor del går ut på att kunna läsa och tyda svenska handstilar (handskrift) är det viktigt att du har goda kunskaper i svenska.

Erfarenhet av att kunna läsa och tolka en biologisk text (biotopbeskrivning) är också önskvärd.

Övrigt
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2018-09-01 till och med 2019-12-31
Löneform Individuell lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/3613
Kontakt
  • Stefan Örgård, Enhetschef GNM, tfn: 010-441 42 35
Facklig företrädare
  • Charlotte Jonsson, Naturvetarna, tfn: 010-441 42 58
Publicerat 2018-06-08
Sista ansökningsdag 2018-06-29

Return to job vacancies