Neurolog- och rehabiliteringskliniken, Kurator- och psykologenheten

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Beskrivning
Kuratorerna inom somatisk vård vid Södra Älvsborgs Sjukhus ligger organisatoriskt under Neuro- och rehabiliteringskliniken. De har gemensamma yrkesträffar regelbundet ett par gånger varje månad. Handledning i grupp ingår i tjänsten. Möjlighet till stöd under introduktionsperioden finns.

Arbetsuppgifter
Det huvudsakliga arbetsinnehållet gäller psykosocialt utrednings- och behandlingsarbete samt att tillföra ett kvalificerat psykosocialt perspektiv i den medicinska vården inom SÄS verksamhetsområde. För att trivas hos oss ska du tycka om att arbeta i team, men också fungera självständigt i din yrkesroll.
Målet med kuratorns arbete är att bidra till patienter och anhörigas förmåga och möjlighet att hantera den livssituation som sjukdom kan medföra. Det kan handla om kris-, stöd- och motivationssamtal eller till exempel hjälpa till att samordna kontakter och åtgärder i samhället. Målet är att medverka till att skapa bästa möjliga förutsättningar för patienter att hantera sin livssituation. I arbetet ingår även kontinuerligt utvecklingsarbete och metodutveckling.

Kvalifikationer
Socionomexamen. Masterexamen i socialt arbete eller grundläggande utbildning i psykoterapi är önskvärt. Erfarenhet från kuratorsarbete inom sjukvård är meriterande. Arbetet är omväxlande och ställer stora krav på självständighet, samarbetsförmåga och flexibilitet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/1317
Kontakt
  • Lena Hedenquist Broere, enhetschef , 033-616 28 62
Facklig företrädare
  • Stig Roos, Akademikerförbundet SSR , 070 - 255 49 19
Publicerat 2018-02-14
Sista ansökningsdag 2018-03-04

Return to job vacancies