Botaniska trädgården är en plats där växtvärldens mångfald är i centrum. Botaniska är också en vetenskaplig institution med botanisk forskning och hortikulturellt utvecklingsarbete på hög internationell nivå. Under trädgårdens hundraåriga historia har växter från hela världen fått sin plats i våra levande samlingar och de odlas nu i vackra miljöer runtom i trädgården, i arboretet samt i växthusen.

Varje år får våra 600 000 besökare en upplevelse utöver det vanliga som vi hoppas ska väcka intresse för växtvärldens mångfald och det viktiga bevarandearbetet av densamma. Den pedagogiska verksamheten är riktad både till skolor och utbildningsaktörer i form av lektioner och fortbildning, samt till allmänheten genom utställningar, visningar och event.

Botaniska är en av de största botaniska trädgårdarna i Europa med sina omkring 75 hektar och 20 000 unika växter från mer än 130 länder. På vår arbetsplats är alla medarbetare viktiga delar i helheten och tillsammans arbetar vi mot gemensamma mål och vårt arbetsspråk är svenska.

Beskrivning
Botaniska trädgården tar emot praktikanter från utbildningar inom de yrkesområden som finns vid förvaltningen.
För att praktisera i trädgården ska du gå ngn form av trädgårdsutbildning. Utbildningarna kan vara på gymnasie-, YH- eller universitetsnivå.
Vi tar generellt inte emot elever från grundskolan. 

Alla som praktiserar på Botaniska måste komma från en skola, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassa eller liknande och du måste ha en försäkring via dem. Praktiken är obetald.

Instruktioner

  • Logga in (eller skapa en ny profil) och fyll i de uppgifter som krävs.
  • Bifoga ditt personliga brev. Börja brevet med uppgift om aktuellt arbete, praktik eller skola.
  • Om du söker via Försäkringskassan/Arbetsförmedlingen - ange detta och ev. kontaktperson.
  • Härefter ger du en kortfattad beskrivning av erfarenhet av och planer på arbete inom den gröna näringen samt beskrivning av annan erfarenhet och kunskap som du vill framhålla.


Besked 
Du kommer att få ett e-postmeddelande om vi kommit fram till att vi inte kan erbjuda dig en praktikplats önskad period. Vi kontaktar endast de sökande som vi bedömer att vi kan erbjuda en ev. praktikplats. Om du önskar söka en ny period - skriv en ny ansökan.
Tillträde Ange önskad praktikperiod längst upp i ditt personliga brev
Referensnummer 2017/1241
Sista ansökningsdag 2024-12-31
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb