Sahlgrenska Universitetssjukhuset, ACT Göteborg

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om verksamheten

Starta karriären i Västra Götalandsregionen - vi erbjuder stimulerande arbetsuppgifter på kvalitetscertifierade arbetsplatser. Vi satsar på psykologers utveckling och erbjuder ett sammanhållet PTP-program! Varmt välkommen att söka PTP hos oss!

ACT-enheten vid Psykiatri Psykos ingår i Sahlgrenska Universitetssjukhusets organisation. Vi arbetar med allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. I fokus är en lättillgänglig och köfri vård med hög patientsäkerhet. Som medarbetare, forskare och student erbjuds du den stora organisationens rika valmöjligheter, många intressanta projekt med inriktning mot framtidens sjukvård samt en tydlig profil mot klinisk forskning.

ACT-enheten arbetar med en utmanande patientgrupp. I allmänhet återfinns en kombination av psykossjukdom, beroendesjukdom, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och social utsatthet hos våra patienter. Många av dem inser inte själva att de behöver sjukvård. Vi söker därför upp och erbjuder dem både somatiska, psykiatriska och sociala insatser samtidigt. Vi har ett helhetsperspektiv och försöker möta våra patienter där de finns. Verksamheten har också drop-in mottagning och planerade besök vid våra lokaler vid Järntorget i Göteborg.

Vad erbjuder vi?

ACT består av medarbetare från både sjukvården och kommunen och där finns många olika professioner som tillsammans bidrar för att skapa stabila team runt patienterna. Vi erbjuder en spännande, varierande och lärorik miljö där du som ny psykolog kommer få trevliga kollegor och möjlighet att utvecklas i din förmåga att möta patienter med skiftande behov och förutsättningar.

Arbetsuppgifter

Arbetssättet utgår från kognitiv beteendeterapi och flexibel assertive community treatment och du som PTP kommer få möjlighet att ingå i team och att arbeta individuellt med patienter under handledning. I viss utsträckning kommer videofeedback användas för att du ska utvecklas i terapeutiska färdigheter. Psykologen har en viktig roll i diagnostiska processer och det kan bli aktuellt att genomföra testningar eller andra delar i en utredning för att fastställa art och grad av patienternas svårigheter och symtom.

Du kommer ingå i Västra Götalandsregionens PTP-program med gemensamma träffar och fortbildning. Om du har intresse för forskning ges möjlighet att tillsammans med din handledare hitta en roll i pågående forskning rörande behandling med kognitiv beteendeterapi vid sömnsvårigheter hos patienter med psykossjukdom alternativt med andra forskningsfrågor som du har eller som kollegor inom SU arbetar med. Du kan också som en del av din PTP få arbeta med utvecklingsprojekt - tex att skapa psykologiska behandlingsmanualer som ska användas inom Västra Götalandsregionen.

Om dig

Vi letar efter en person som är flexibel, självständig, driven och nyfiken. Du kommer få stort eget ansvar och det är en fördel om du har lite arbetslivserfarenhet sedan tidigare. Det är viktigt att du är inriktad mot kognitiv beteendeterapi och har ett naturvetenskapligt intresse och synsätt. Våra patienter är i vissa avseenden mer krävande än vad som är vanligt och vi värdesätter därför interpersonella färdigheter, empati och god språkförmåga extra mycket.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde September 2024
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2946
Kontakt
  • Överpsykolog & handledare, Hugo Wallén, hugo.wallen@vgregion.se,0702189503
Facklig företrädare
  • Psykologförbundet Anders Ordqvist, 010-4414543
Publicerat 2024-06-14
Sista ansökningsdag 2024-06-28

Tillbaka till lediga jobb