Sjukhusen i väster, Barn och unga, Angereds närsjukhus

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Om oss
Specialistcentrum Barn och Unga på Angereds Närsjukhus består av två likvärdiga mottagningar, en i Angered och en i Gamlestaden. Här arbetar motiverade och utvecklingsinriktade medarbetare. Nu söker vi dig som är legitimerad och har klinisk erfarenhet som psykolog. Tillsammans bedriver vi specialistsjukvård med utgångspunkt i barn och ungdomars medicinska behov och utvecklingsrelaterade frågeställningar. Våra patienter har ofta en komplex problematik, som innefattar medicinska, sociala och psykologiska aspekter. Arbetet kommer utöver utredningar även att innebära medverkan i flera av våra mångprofessionella team kring barn med medicinska diagnoser.

Vi är cirka 45 medarbetare som arbetar på mottagningen. Arbetsgruppen består av psykologer, specialistläkare, barnsjuksköterskor, kuratorer, logoped, dietister, specialpedagog, undersköterskor samt medicinska sekreterare.

Du erbjuds handledning tillsammans med dina psykologkollegor.

Vår mottagning är öppen dagtid och vi har till största delen planerade besök.

Arbetsuppgifter 
Som psykolog är du en del av vår arbetsgrupp och i ditt arbete ingår bland annat att göra NP utredningar, samt bedömningar och behandlingar inom NP och mottagningens somatiska processer. Bedömningar och utredningar sker i överensstämmelse med gemensamt framarbetade mallar, stöddokument och riktlinjer, individuellt med samarbete i ett multiprofessionellt team.  
Arbetet sker i nära samarbete med övrig personal och chef.  

Om dig
Vi söker sig som är legitimerad psykolog med ett stort intresse av att arbeta med barn och unga samt deras familj. Vi ser gärna att du erfarenhet av att utföra neuropsykiatriska utredningar, samt tidigare klinisk erfarenhet av att arbeta med barn och ungdom.  

Det är önskvärt att du har erfarenhet av och kunskap om utredning och tidiga insatser för barn och unga med autism och ADHD/ADD. Det är meriterande om du har erfarenhet av bedömningsinstrumentet Griffiths III, men även Wechslerskalorna, ADOS-2, samt skattningsinstrument inom NP.

Eftersom arbetet innebär att du samarbetar med föräldrar, olika yrkesgrupper och andra vårdgivare, ställs krav på god samarbetsförmåga. 

Du arbetar strukturerat, är tydlig och ordningsam, samtidigt som du är flexibel i ditt arbetssätt. 

För att du skall trivas hos oss behöver du tycka om att arbeta i tvärprofessionella i team, men även kunna arbeta självständigt.  

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och intresset för verksamhetsutveckling. 

Övrigt
Vi begär utdrag ur belastningsregistren på alla som erbjuds anställning inom Verksamhet Barn och unga.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse, intervjuer sker löpande
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%, möjlighet till deltid finns
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2935
Kontakt
  • Lena Hogander, tf. enhetschef, 076–6977829lena.hogander@vgregion.se
  • Lottie Rutgersson, enhetschef, 072-2029472,lottie.rutgersson@vgregion.se
  • Yvonne van den Berg, leg. Psykolog , yvonne.van.den.berg@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Aron Odin, Sveriges Psykologförbund, 031-3326881
Publicerat 2024-06-14
Sista ansökningsdag 2024-06-30

Tillbaka till lediga jobb