NU-sjukvården, Område III, BUP mottagning 0-5 år

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Vill du ha ett viktigt arbete med trevliga kollegor?

Barn- och Ungdomspsykiatriska kliniken i NU-sjukvården består av två BUP centra, en slutenvårdsavdelning med akutverksamhet dygnet runt. Dessutom finns en enhet för småbarn i åldrarna 0–5 år och en ätstörningsmottagning. 

BUP-mottagningen 0–5 år är placerad i Uddevalla och har hand om utredning och behandling av barn under 6 år som är i behov av specialistpsykiatrins kompetens. Mottagningsteamet består av barnpsykiater, barnneurolog, psykologer, specialpedagoger och sjuksköterska med stöd av teamsekreterare, teamledare och enhetschef. Vi erbjuder en bred bedömning av barnets svårigheter.

Syftet är att skapa förståelse för barnets sätt att fungera, må och bete sig i samspel med föräldrar och med jämnåriga. Denna förståelse ligger till grund för framtida insatser för att tillsammans med föräldrarna ge barnet de bästa förutsättningarna i sin fortsatta utveckling. Förutom bedömningar och utredningar erbjuder vi behandling, psykopedagogiska insatser, föräldrastöd och konsultationer till vårdgrannar. Behandling för små barn är ett eftersatt område där det saknas både kunskap och riktlinjer. Detta är något som uppmärksammats mycket de senaste åren och utvecklingsarbete pågår både nationellt och i Västra Götalandsregionen. I NU-sjukvården har vi sedan många år arbetat med behandling mot denna målgrupp. De patientgrupper som främst remitteras till oss för behandling i nuläget är barn med ångestproblem, matproblem och barn som uppvisar traumasymtom.

Arbetsuppgifter    
Som psykolog erbjuds du här ett stimulerande och omväxlande arbete. Dina arbetsuppgifter i teamet består av utrednings- och behandlingsarbete riktat mot individer och familjer samt konsultativt arbete i förhållande till vårdgrannar och samarbetspartners. I teamet står du tillsammans med dina psykologkollegor för den psykologiska kunskapen och för att testmaterial och skattningsskalor är uppdaterade och följer nationella/regionala riktlinjer.

Utvecklingsmöjligheter
BUP-kliniken strävar efter att ha en hög kompetens bland medarbetarna, du har tillgång till handledning, kompetensutveckling och vidareutbildning. Vi arbetar med att implementera karriärutvecklingsmodellen för psykologer och konkretisera den utifrån vår verksamhet.

Kvalifikationer 
Legitimerad psykolog. Erfarenhet av och intresse för utrednings- och behandlingsarbete riktat mot små barn samt övrigt barnpsykiatriskt arbete är meriterande. Vi arbetar mycket med tolk vilket gör att god kunskap i svenska språket är av vikt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Mottagningen ligger i centrala Uddevalla.

Vid tillsättning av tjänst inom psykiatrin begär vi alltid utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Denna förfrågan sköts av arbetsgivaren.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2893
Kontakt
  • Barbro Bäckström, enhetschef , Tel.010-4351781
  • Eva Jaksjö, psykolog BUP-mott. 0-5 år, Tel.010-4351776
Facklig företrädare
  • Jacob Hjort, Psykologförbundet , vxl.010-4350000
Publicerat 2024-06-12
Sista ansökningsdag 2024-07-28
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb