NU-sjukvården, Område I, Internmedicin

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Område medicin
Välkommen till område medicin i NU–sjukvården, en verksamhet med både bredd och spets. Medicinområdet bedriver verksamhet både i öppen- och slutenvård fördelat inom olika verksamhetsområden, som internmedicin, lung-, njur-, gastro-, endokrin- och kardiologi. NU-sjukvården har regionens största samlade akutmottagning, vilket ger goda möjligheter till lärande utifrån ett brett sjukdomspanorama.

Vi söker dig som ST-läkare till internmedicin där du blir del av en ST-grupp på cirka 20 läkare. Om du efter avslutat specialistutbildning vill bli dubbelspecialist finns goda möjligheter inom samtliga specialiteter och du kan redan under din internmedicinska ST prioritera delar av tiden till din valda subspecialisering. Du kan också arbeta som internmedicinare på vår medicinska akutvårdsavdelning (MAVA) och internmedicinska öppenvårdsmottagning med goda möjligheter att utifrån eget intresse engagera dig i till exempel diagnostiskt centrum, geriatrisk vård på medicinsk äldrevårdsavdelning (MÄVA) eller andra sidouppdrag. NU-sjukvården erbjuder genom FOU-enheten bra förutsättningar för den som önskar forska. Har du intresse för ledarskap och utbildning finns det goda möjligheter för fortbildning och uppdrag med ansvar under din ST.

Arbetsbeskrivning
Tjänsten erbjuder ett varierat och stimulerande arbete med återkommande placeringar på MAVA där du får träffa patienter med många olika medicinska åkommor och får möjligheten att följa din utveckling och öva din lederskapskompetens. Du tjänstgör också på samtliga av våra specialistmedicinska vårdavdelningar för att fördjupa din medicinska kunskap och lära känna dina specialistkollegor. Jourtjänstgöring utgör en viktig del av utbildningen för att handlägga patienter i det akuta skedet. Jourarbetet på akutmottagningen är som högst det första året av din ST och minkar därefter gradvis. Tjänstgöring på öppenvårdsmottagning ingår.

Vi har en tydlig struktur för ST-utbildningen för att du ska uppnå en bred internmedicinsk kompetens. Dom första åren fokuserar på placeringar och kurser för att uppnå kompetens i enlighet med den gemensamma internmedicinska kunskapsbasen – common trunk. Om du gör ST med integrerad bastjänstgöring (BT) har du placeringar och kurser för att uppfylla dessa kompetensmål under första 2 åren.  Under dom sista åren gör du flera interna randningar som infektion, intensivvård och hematologi. Det är också under dessa år vi utgår från ditt individuella utbildningsprogram.

NU-sjukvården erbjuder ett komplett kursutbud för att täcka Socialstyrelsens alla A och B mål. Du kommer även gå flertal interna och externa kurser inom internmedicin. Du deltar på internutbildningar – veckovis i stor grupp och månatlig utbildningsdag för ST läkare. Föreläsning och handledning av kollegor ingår, till exempel AT läkare och läkarstudenter.

Kvalifikationer
Legitimerad läkare. Intresse för internmedicin och eventuell subspecialisering, handledning och utbildning. Erfarenhet av internmedicin är meriterande, liksom genomförd AT/ BT.

Övrigt
Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Du kan gå ST enligt Socialstyrelsens förordnande år 2015 eller 2021 med integrerad BT-tjänstgöring. 


Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2782
Kontakt
  • Camilla Högström, ST-läkarchef, vxl.010-4350000
  • Hanna Reklev, ST-studierektor, hanna.reklev@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Harald Heinrich, Läkarföreningen , vxl.010-4350000
Publicerat 2024-06-04
Sista ansökningsdag 2024-06-25

Tillbaka till lediga jobb