NU-sjukvården, Område III, Vuxenpsykiatri, Öppenvårdsmottagning Bäckefors

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Vuxenpsykiatrisk öppenvårdsmottagning i Bäckefors
Vi har ett spännande arbete att erbjuda. Arbetsgruppen vänder sig till dig som är genuint intresserad av psykiatriskt behandlingsarbete som kräver vana att arbeta självständigt samtidigt som det är av största vikt att vara en god samarbetspartner. Vi värdesätter egenskaper såsom flexibilitet och god social kompetens där humor och ett positivt tänkande är en klar merit.

Vi erbjuder och vill skapa förutsättningar för ett stimulerande, spännande och intressant arbete med goda utvecklingsmöjligheter. Till vår hjälp finns uppbyggda forum i NU-sjukvården för fortbildning, utveckling och yrkesträffar.

Psykiatriska öppenvårdsmottagningen ses som basen i den specialistpsykiatriska verksamheten där målet är, att så långt som möjligt, utreda, diagnostisera, behandla och rehabilitera i patientens närmiljö.

Målgruppen är i första hand personer som har behov av psykiatrisk specialistvård för exempelvis depression, bipolär sjukdom, psykossjukdomar, personlighetsproblematik, ångesttillstånd, samsjuklighet det vill säga psykisk störning/sjukdom med samtidigt missbruk/beroende samt utredning och behandling av ADHD.

Arbetsuppgifter
Som teamledare fungerar du som förebild och ansvarar för att leda och utveckla dina medarbetare på ett inspirerande och inkluderande sätt. Du kommunicerar tydligt vad ni ska uppnå tillsammans med medarbetarna, förklarar hur ni ska nå dit och skapar förutsättningar för att nå uppsatta mål. Det är även viktigt att du driver förändring tillsammans med medarbetarna. Kompetens, verksamhet och arbetsmiljö utvecklas därför i dialog med dessa, vilket kräver ett lyhört och inkluderande ledarskap där du också tar ansvar för att stärka NU-sjukvårdens rykte som arbetsgivare.

I din roll som teamledare ingår bland annat:

  • Arbetsledning vid vårdenhetschefs frånvaro
  • Tillsammans med chef initiera och genomföra förbättringsarbeten

Utöver teamledarrollen kommer Du att arbeta med sedvanliga arbetsuppgifter på en psykiatrisk öppenvårdsmottagning utifrån din profession. Du kommer även att samverka med andra vårdgivare. Arbetet innehåller också dokumentation, tidsbokning samt andra förekommande arbetsuppgifter på en psykiatrisk öppenvårdsmottagning. Arbetet är såväl planerat som oplanerat, enskilt och i grupp.

Kvalifikationer
Legitimerad sjuksköterska alternativt Arbetsterapeut. Meriterande är grundläggande psykoterapiutbildning med kognitiv beteendeterapeutisk inriktning. Även annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig är meriterande.

Vi söker dig som är genuint intresserad av psykiatrisk vård och som har ett engagemang och brinnande intresse för människor. Du är strukturerad, tydlig och flexibel.

Arbetet kräver dessutom att du har en personlig mognad, att du tycker om att arbeta både självständigt och i team samt att du har förmågan att kunna fatta egna beslut. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort krävs.

Övrigt
Dagtjänstgöring.
Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Vid tillsättning av tjänst inom psykiatrin begär vi alltid utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Denna förfrågan sköts av arbetsgivaren.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Bäckefors
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2746
Kontakt
  • Annika Fredriksson, Vårdenhetschef, 010-4356046
Facklig företrädare
  • Vårdförbundets kansli, vxl.010-4350000
Publicerat 2024-06-04
Sista ansökningsdag 2024-06-18

Tillbaka till lediga jobb