Närhälsan Vara vårdcentral

Närhälsan erbjuder nära primärvård av högsta kvalitet. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna genom hela livet och gör skillnad för deras hälsa. Vi tar vara på dig och erbjuder utveckling genom hela yrkeslivet.

Om oss

Vi välkomnar dig till oss på Närhälsan Vara vårdcentral. Vårdcentralen är belägen i centrala Vara och är en av Västra Götalandsregionens 104 offentligt drivna vårdcentraler. Med ungefär 15 000 listade invånare har vårdcentralen ca 65 anställda inom olika yrkeskategorier. Vi söker ytterligare ST-läkare till vårt team. För att trivas hos oss bör du vara flexibel, ha hög servicekänsla och tycka om teamarbete. 

Som anställd inom Närhälsan erbjuds du olika former av utvecklingsmöjligheter exempelvis genom internutbildningar och mentorskapsprogram. På arbetsplatsen arbetar vi aktivt med utvecklingsarbete för att ständigt förbättra arbetssätt och på bästa sätt möta kundernas behov.  

Här kan du läsa mer om fördelar och förmåner som ingår i din anställning i Närhälsan: Fördelar och förmåner

Om arbetet

Arbetet som ST-läkare på vårdcentral spänner sig över ett brett arbetsfält och omfattar den allmänmedicinska kompetensen med patienter i alla åldrar och situationer. Du arbetar självständigt och omväxlande med mottagningsarbete. Handledning tillgodoses av erfaren specialist på plats, som ger dig stöd och kunskapsutbyte. Vi erbjuder dig ett varierat arbete med goda utvecklingsmöjligheter. Är du intresserad av ett fritt och omväxlande arbete med patienten där din och dina arbetskamraters arbetsmiljö är i fokus är det här arbetet för dig.

Vi arbetar teambaserat kring våra patienter, där både läkare, sjuksköterska, sekreterare och undersköterska samarbetar. Vi använder oss av taligenkänning som verktyg för dokumentation och har både fysiska och digitala möten med våra patienter.

Vara Vårdcentral arbetar för att öka kontinuiteten för våra patienter. Därför är vi uppdelade i 4 team, bestående av både läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och administrativ personal. Som ST-läkare ingår även du i våra team.  Du kommer att ha avsatt tid för att delta i de seminarium som erbjuds alternativt tid till egna studier och du deltar även i vårdcentralens och läkargruppens möten. Din individuella studieplan upprättas tillsammans med din handledare och studierektor.

Om dig

Du är legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk hälso- och sjukvård. Du har stort intresse för området allmänmedicin. Språkkunskaper i svenska i tal och skrift på lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav för tjänsten.

I arbetet möter du många olika patienter därför är det viktigt att du är tillmötesgående, lyhörd och har ett gott bemötande. Du trivs med teamarbete och för dig är det en självklarhet att samarbeta med kollegor och övriga samarbetsparters i arbetet. Vi ser även att du lever upp till Närhälsans kärnvärden Pålitlig, Omtänksam och Nytänkande.

Övrigt

Intervjuer kommer att hållas löpande.

För dig som utbildat dig till läkare utomlands och inte gjort AT i Sverige för att få läkarlegitimation, omfattas av de nya bestämmelserna gällande Bastjänstgöring från 1 juli 2021. Bastjänstgöring för läkare (BT) är en obligatorisk inledande del av specialiseringstjänstgöringen i den nya förordningen ST-2021 (HSLF-FS 2021:8). Det innebär att du behöver göra BT innan eller som inledande del av din ST.

 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Vara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2723
Kontakt
  • Anne Robertsson, Enhetschef, 0735-192052
Facklig företrädare
  • Nils-Erik Johansson, Läkarförbundet, 070-2905296
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-23

Tillbaka till lediga jobb