Koncernkontoret, Koncernstab Digitalisering, Data och Analys

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare.

Avdelning data och analys är en del av koncernkontoret och arbetar i huvudsak med uppföljning och analys samt med förädling av data och register. Avdelningen hanterar statistik och stora datamängder och ansvarar för utveckling av regional uppföljning, utvärdering och analys av till exempel hälso- och sjukvårdsdata ur olika perspektiv. Vi arbetar dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största arbetsgivare!

Ditt uppdrag

Vi söker nu en erfaren och engagerad medarbetare med bakgrund inom analys, statistik och BI-utveckling med placering på avdelningen för data och analys, enheten för regional vårdanalys. Du kommer primärt att arbeta med data inom läkemedelsområdet och vara en av våra experter på området. Erfarenhet inom läkemedelsområdet är därför meriterande för tjänsten. En del av arbetet kommer vara att utveckla och underhålla BI-lösningar för att ge vården och Västra Götalandsregionen bättre beslutsunderlag.  Du kommer att vara en aktiv part inom ett område som växer i betydelse inom Västra Götalandsregionen

På enheten kommer du att vara en del av teamet som arbetar med visningsytor och analys. Det är ett team som fokuserar på:

 • att skapa beslutsunderlag via insiktsfulla rapporter och indikatorer för uppföljning.
 • analysera data från olika källor.
 • optimering, underhåll och uppdatering av befintliga BI-rapporter.

Du kommer att arbeta nära andra förvaltningar, avdelningar och staber för att förstå deras behov och krav på rapportering och analys.

För att lyckas i rollen behöver du

Vara lösningsorienterad och ha en positiv attityd. Du tycker om att arbeta med andra och har samtidigt en förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ.

 • Ha en högskoleutbildning med relevant inriktning till exempel inom farmaci, hälso- och sjukvård eller folkhälsovetenskap.
 • 2-3 års erfarenhet av arbete med uppföljning, utvärdering och analys av hälso- och sjukvård ur olika perspektiv. Meriterande med kunskap inom läkemedel eller läkemedelsdata.
 • Erfarenhet av bearbetning och modellering av stora datamängder samt arbete med visualiserings verktyg och att utveckla BI-lösningar i Power BI.
 • Goda kunskaper i SQL, meriterande med R, Python, Tabular Editor, Visual Studio eller Denodo.
 • Besitta goda kunskaper i Office 365 och dess olika funktioner.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

 • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
 • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
 • Feedback bidrar till vår utveckling.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder dig ett intressant arbete på en förändringsinriktad och händelserik arbetsplats, där du som medarbetare har möjlighet att bidra till utvecklingen och skapa mervärde för verksamheten. Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda dig goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa. Läs om våra förmåner på https://insidan.vgregion.se/min-anstallning/formaner/

Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans.

Övrigt
Tjänsten kan komma att säkerhetsklassas.

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg eller Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2719
Kontakt
 • Ulrika Brandin, Enhetschef, +4676-7258496
Facklig företrädare
 • Vision: Jeanette Hansson, 0767-742849
 • Akademikerförbundet SSR, SACO: Git Olofsson, 072-2063558
 • Akavia, SACO: Stig Holmlund, 0709-512345
 • Sv Ingenjörer: Yvonne Jagersjö, 073-8048765
Publicerat 2024-07-04
Sista ansökningsdag 2024-08-11
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb