Habilitering & Hälsa, Habilitering , Göteborg

Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Habilitering är specialiserad hälso- och sjukvård för vuxna som har autism, intellektuell funktionsnedsättning, rörelsenedsättning eller förvärvad hjärnskada. Vi ger hälsofrämjande och behandlande insatser utifrån varje individs unika behov och förutsättningar, och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling.

Beskrivning

I takt med omställningen av vården kommer behovet av koordinering och samordning att öka. Vi kommer att behöva effektivisera och utveckla våra arbetssätt för att fortsatt kunna bedriva en god patientcentrerad vård.

Vi söker därför en koordinator inom hälso- och sjukvård till Habilitering Barn och Ungdom i Göteborg. Tjänsten innebär att stödja och underlätta för enhetschefer och övriga medarbetare genom att samordna och koordinera de interna och externa processer som ingår i habilitering barn och ungdoms uppdrag.

Verksamheten är öppenvårdsbaserad och förlagd till dagtid

Habiliteringen arbetar i nära samarbete med bland annat barn- och ungdomsmedicin (BUM), barn- och ungdomspsykiatrin (BUP), barnkliniken, närhälsan och skolhälsovården.
Du kan läsa mer om Habiliteringen på vår hemsida: www.vgregion.se/hoh

Arbetsuppgifter
Vi söker Dig som är nyfiken på vår verksamhet och vill arbeta tillsammans med ett gott gäng. Tjänsten är placerad på Habilitering Barn- och Ungdom i Göteborg där vi har mottagningar i Frölunda, på Hisingen och i Kungälv.

Du kommer att arbeta med att samordna och koordinera de interna och externa processer som ingår i habilitering barn och ungdoms uppdrag som till exempel:

  •  Tvärprofessionella dialoger tillsammans med läkare, dietister, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, kuratorer, psykologer, logopeder och specialpedagoger
  •  Administrativa processer så som väntelistor, bokningar, produktion mm.
  •  Samordning och fördelning av medicinska resurser regionalt och vid delade tjänster med vårdgrannar
  •  Externa konsultationer och samverkan med habilitering barn och ungdoms samverkanspartners som t.ex. ortoped, gastroenterolog, BUM, BUP m fl
  •  Avvikelsehantering
  •  Planering av ST-läkares placering under sin hab/neurologirandning

 

Kvalifikationer
Du ska ha högskoleutbildning och vara väl förtrogen med habiliteringens arbetssätt och processer, eller erfarenhet inom verksamhet som bedöms som likvärdig.
Du ska även ha erfarenhet av både interna och externa samverkansuppdrag.
Klinisk erfarenhet från barn- och ungdomsmedicin och/eller barn- och ungdomsneurologi är meriterande.

Som person är du drivande, har en god kommunikationsförmåga i både tal och skrift och har lätt för att skapa relationer.

Du är van vid att ta egna initiativ, att både arbeta självständigt och tillsammans med andra inom ramen för uppdraget samt ha förmåga att se helheten i en komplex verksamhet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.  

Övrigt
Vi är en specialistmottagning i öppenvården med syfte att besitta en bred och djup kompetens om våra målgrupper. För oss är det viktigt med personcentrerad vård där vi jobbar med fokus på att skapa värde för patienten, att vi har god tillgänglighet och ett gott bemötande. 
I Habilitering & Hälsas anställningsförmåner ingår bland annat avtalspension, löneväxling, avtalsförsäkring, fri öppen hälso- och sjukvård och friskvårdsbidrag. 
Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald
som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.
Rekryteringen sker löpande och du kan därför komma att bli kontaktad innan ansökningstiden gått ut.

Välkommen att söka till oss!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2712
Kontakt
  • Helena Eriksson, enhetschef, 0700-822121
Facklig företrädare
  • Stellan Solgård, Vision, 070-3570536
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-17

Tillbaka till lediga jobb