Habilitering & Hälsa, Habilitering vuxen, Göteborg

Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Habilitering är specialiserad hälso- och sjukvård för vuxna som har autism, intellektuell funktionsnedsättning, rörelsenedsättning eller förvärvad hjärnskada. Vi ger hälsofrämjande och behandlande insatser utifrån varje individs unika behov och förutsättningar, och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling.

Vi söker nu en legitimerad psykolog till en tillsvidaretjänst. Tjänsten är på heltid. Lägre tjänstgöringsgrad kan diskuteras. Arbetsplatsen är belägen mitt i centrala Göteborg. Välkommen med din ansökan! 

Arbetsuppgifter

Uppdraget innebär att utreda/kartlägga och behandla med syfte att ge patienterna förutsättningar för en bättre vardag. Det innebär att du ska kunna ge patienten och dennes omgivning ökad kunskap om funktionsnedsättningen och dess konsekvenser samt lära ut strategier för att hantera svårigheterna. I uppdraget ingår också att arbeta med behandling individuellt och/eller i grupp och en variation av enskilt behandlingsarbete och behandlingsarbete tillsammans med annan profession.

Vi erbjuder dig

  • Ett variationsrikt arbete i ett av våra tvärprofessionella team
  • Kollegial handledning tillsammans med andra kollegor
  • Extern metodhandledning tillsammans med andra kollegor
  • Yrkesmässigt utvecklingsarbete med kollegor inom Habiliteringen vuxen i VGR
  • En introduktionsperiod och ett mentorskap
  • En plats i vår duktiga psykologgrupp 

Kvalifikationer

Kvalifikationer är att du har kunskap och intresse för målgrupperna inom habiliteringen​ samt förståelse för vad dessa nedsättningar ger för svårigheter i vardagen. Vi ser gärna att du har god kunskap och erfarenhet av målgruppen autism och har god vana av att arbeta i tvärprofessionellt team.

Du har ett personcentrerat arbetssätt som används i samarbete med patienten i valet av behandlingsmetoder. Du arbetar utifrån vetenskapligt beprövade metoder och klinisk erfarenhet.

Du har god förmåga att organisera och strukturera ditt patientarbete samt har god förmåga att samarbeta med kollegor och samverka med externa kontakter.

Du ska ha god erfarenhet av att dokumentera, och det är meriterande om du är van vid journalsystemet Asynja Visph.

Vi ser att du har personliga egenskaper såsom att du har god samarbetsförmåga, flexibel och trygg i din yrkesroll. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Vi är en öppenvårdsmottagning med syfte att besitta/inneha en bred och djup kompetens för och om våra målgrupper vilka är personer över 18 år med medfödda eller tidigt uppkomna funktionsnedsättningar som ger svårigheter i vardagen. Verksamheten regleras av Hälso- och Sjukvårdslagen och är ett komplement till övrig hälso- och sjukvård. Arbetet sker i huvudsak i Habiliteringens lokaler men kan utifrån behov förekomma i patientens närmiljö. Vi jobbar i team och i samarbete med andra vårdgivare såsom primvård, psykiatri, länssjukvård och kommun.

Vårt fokus är att skapa värde för patienten, det gör vi genom tillgänglighet, personcentrerat arbetssätt och ett gott bemötande. För att nå hit behöver vi bedriva kunskapsbaserad vård men också våga prova nya arbetssätt. 

I Habilitering & Hälsas anställningsförmåner ingår bland annat avtalspension, löneväxling, avtalsförsäkring, fri öppen hälso- och sjukvård och friskvårdsbidrag.

Du kan läsa mer om Habiliteringen på vår hemsida http://www.vgregion.se/hoh

Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten. Rekryteringen sker fortlöpande och du kan komma att bli kontaktad innan ansökningstiden går ut.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-09-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2705
Kontakt
  • Eva Skoglund, psykolog , 031-7592334
  • Anna Clarin, enhetschef, 0739-762419
Facklig företrädare
  • Christos Kolovos, SP , 0767-784435,031-7592100
Publicerat 2024-05-31
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb