Regionhälsan Primärvårdens utbildningsenhet

Primärvårdens utbildningsenhet område Göteborg söker ST-studierektor, vikariat.

Om arbetet

Som studierektor för ST-läkare får du ett roligt, omväxlande och stimulerande arbete med stora möjligheter till egna initiativ och utvecklande kontakter. Du medverkar bland annat vid utbildningsplanering, kompetensvärdering och anordnar ST- och handledardagar. Uppdraget innebär många kontakter med verksamhetschefer och handledare i såväl privat som offentlig driftsform samt utbildningsansvariga på sjukhusens utbildningskliniker och öppenvårdsmottagningar inom område storgöteborg. Du har möjlighet att driva utbildningsfrågor såväl regionalt som nationellt.

Uppdraget som studierektor innebär att du har ett övergripande ansvar för ST-läkarnas utbildning inom primärvården, där du ansvarar för att våra ST-läkare har ett kvalitativt gott utbildningsklimat och får god handledning. Du jobbar självständigt men också i team med fem ST-studierektorskollegor och teamsamordnare och har tillgång till administrativt stöd av utbildningskoordinator. Till enheten hör även AT- BT och PTP-studierektor samt studierektor för APL/LIA/VFU.

Om dig

Du är specialist i allmänmedicin med intresse för att utveckla specialiteten allmänmedicin och är nyfiken på att arbeta som ST-studierektor. Du behöver även ha genomfört handledarutbildning och ha praktisk erfarenhet av att handleda. Kunskap om vårt geografiska område är meriterande. Intresse för organisation och dokumentation är en fördel.

Du arbetar idag som distriktsläkare på offentlig eller privat vårdcentral, har intresse för utbildningsfrågor, god social kompetens och god förmåga att samarbeta, samt trivs att arbeta såväl självständigt som i team.

Om oss

Primärvårdens Utbildningsenhet i Västra Götaland är producentneutral och verkar för god kvalitét inom verksamhetsintegrerad utbildning (APL/LIA/VFU), vidareutbildning för läkare (AT, BT och ST) och vidareutbildning för psykologer (PTP) i primärvården vilket bland annat bidrar till långsiktig kompetensförsörjning i Västra Götalandsregionen. Organisatoriskt hör vi till regionområde FoUUI inom förvaltningen Regionhälsan.

ST-utbildningen i allmänmedicin i Västra Götalandsregionen har ett gott rykte och antalet ST-läkare har ökat markant de senaste åren. Satsningar har påbörjats för att ställa om till nära vård med fler specialister i allmänmedicin som ett uttalat mål. En av våra ST-studierektorer skall vara föräldraledig och vi söker nu en kollega som kan ersätta henne inom vårt geografiska område Göteborg.

Villkor

Uppdraget som studierektor är på 50 % enligt överenskommelse och kombineras med din ordinarie anställning som distriktsläkare på offentlig eller privat vårdcentral inom Vårdval Vårdcentral i VG Primärvård. Uppdraget är ett tidsbegränsat vikariat.

Vi kommer kontakta sökande löpande och planerar genomföra intervjuer den 19-20/6.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2682
Kontakt
  • Camilla Sandin Bergh, Utbildningschef , 070-0824031
  • Helen Christensson, ST-studierektor/Teamsamordnare, 072-7409275
Facklig företrädare
  • Carina Iloson, Läkarförbundet, 0700-822131
Publicerat 2024-05-30
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb