NU-sjukvården, Område II, Ögonklinik

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Beskrivning
Ögonkliniken är en av landets största med ett upptagningsområde på cirka 330 000 invånare och är lokaliserad till Uddevalla sjukhus. Vi utför fler än 45 000 läkarbesök varav 3 000 kataraktoperationer och drygt 6 000 intravitreala injektioner varje år. Utöver detta utför vi även glaukomoperationer, skeloperationer och polikliniska operationer.

Verksamheten är indelad i fem processområden kallade Akut/allmän, Barn/Ortoptik, Glaukom, Operation och Retina, som leds av processansvariga läkare/ ortoptist med processteam och alla medarbetare tillhör en av processerna. Våra lokaler är nybyggda och väl anpassade för de olika processområdena. Kliniken är mycket välutrustad med fyra egna operationssalar, 7 OCT, PentaCam, multispotlaser (även mikropulslaser), SLT, RetCam och den senaste generationens fakomaskiner på egen operationsavdelning.

Vid kliniken arbetar idag cirka 28 läkare, varav 6 är ST-läkare under utbildning. En SPUR-inspektion genomfördes januari 2021 där kliniken fick toppbetyg. Vi har en egen studierektor och ett mycket gott utbildningsklimat för unga läkare. Vårt mål är att alla medarbetare ska känna sig viktiga och delaktiga i klinikens utveckling. 

Arbetsuppgifter
Läkararbete under handledning enligt fastställd utbildningsplan för ST-läkare inom oftalmologi.

Vi kan erbjuda dig ett spännande och stimulerande arbete, där fokus på utvecklingsarbete inom enheten och på kliniken spelar en viktig roll. Du kommer arbeta teambaserat där läkarrollen har en central plats, tillsammans med kollegor och övrig personal med mångårig erfarenhet.

Kvalifikationer
Legitimerad läkare. Vi söker dig som motiveras av att arbeta för en god vård med hög patientsäkerhet tillsammans med dina kollegor. Du är en person som sätter patienten i fokus och har ett professionellt bemötande både mot patienter och kollegor. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden. 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2681
Kontakt
  • Martin Thiel, Verksamhetschef, tfn010-4353249
Facklig företrädare
  • Hayder Yakob, Läkarföreningen, tfn010-4350000vxl
  • Naghmeh Fagheeh, Läkarföreningen, vxl.010-4350000
Publicerat 2024-05-29
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb