Naturbruksförvaltningen, Axevalla Hästcentrum

Med målsättningen - Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet, driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasium, anpassat gymnasium, vuxenutbildning och yrkeshögskola. Naturbruksskolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och Biologiska yrkeshögskolan fungerar som kompetenscentrum för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet i framkant på skolorna. Naturbruksförvaltningen är en del av Västra Götalandsregionen.

Beskrivning:
På Axevalla hästcentrum mellan Skara och Skövde finns allt du kan önska dig i hästväg. Vi befinner oss i en expansiv fas där ny skola och hästanläggning just nu uppförs. På Axevalla hästcentrum kan man läsa Naturbruksprogrammet inriktning hästhållning med yrkesutgångarna ridsport, travsport och islandshästsport. Vår målsättning är att alla elever ska nå så långt som möjligt i sitt lärande. 

Arbetsuppgifter:
I tjänsten arbetar du professionellt i hästarbetsgruppen för travsport. Tillsammans med våra yrkeslärare inom travsport arbetar du för att utveckla verksamheten i rollen som travtränare. I rollen innebär det att du är träningsansvarig för verksamhetens hästar, har ansvar för verksamhetens starthästar samt stöttar lärarna i deras utbildning av elever. Beroende på omfattning på tjänsten så ingår även vanligt förekommande arbetsuppgifter kopplade till häst och stallarbete. 

Kvalifikationer:
Du har utbildning travsektorn som A-tränare och har erfarenhet av tidigare liknande uppdrag. Körprov kan komma att genomföras innan anställning. Du ska ha förmåga att arbeta med god struktur enligt gällande planering. Det är av stor vikt att du vill ta ansvar för hästarnas välbefinnande.

Vi söker dig som är driven och tycker om att arbeta i team. Vi ser att du är initiativtagande, självgående, ansvarsfull, noggrann, lojal, plikttrogen och har god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

B-körkort för manuellt växlad bil är ett krav. Det är meriterande med utökat körkort.

Villkor:
Tillsvidareanställning med 100 % sysselsättningsgrad, omfattning kan diskuteras. Tillträde 5 augusti 2024 eller enligt överenskommelse. Kvälls- och helgarbete kan förekomma. För att få en anställning inom vår skolverksamhet krävs ett utdrag ur belastningsregistret, du ansöker om ett via polisens hemsida. Urval- och intervjuarbete kan komma att ske löpande så sök redan idag och senast 21 juni.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 5 augusti 2024
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Skara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2602
Kontakt
  • Nicklas Dahlqvist, rektor , 070-0825634
Facklig företrädare
  • Erika Volmarsdotter Nyberg, kommunal, 072-4537617
Publicerat 2024-05-29
Sista ansökningsdag 2024-06-21

Tillbaka till lediga jobb