Skaraborgs Sjukhus, Verksamhetsområde 4, Akutmottagning Skövde

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Akutmottagningen i Skövde har genomgått en stor omställning då vi nyligen flyttat in i en toppmodern mottagning i stora, ljusa lokaler välanpassade för uppdraget! Efter nybyggnationen kan vi titulera oss som en av Sveriges största och moderna akutmottagningar med ett möjligt flöde för ca 70 000 patienter per år. En ny barnakutenhet har etableras i den nya mottagningen med ett helt eget barnspår! Även en ny röntgenenhet finns i anslutning till akutmottagningen.

Akutmottagningen i Skövde är ett av regionens fem traumasjukhus. Vi handlägger patienter i akuta tillstånd varav ca 70% av patienterna behandlas klart direkt på akutmottagningen, och resterande behöver fortsatt vård och remitteras vidare till sjukhusets olika kliniker. Vi tar emot patienter med vårdbehov inom medicin, kirurgi, ortopedi, urologi, infektion, barnmedicin, gynekologi, öron/näsa/hals samt ögon.

Vi ser nu att vi behöver utöka den kompetenta personalgrupp vi har, för att möta de behov vi står inför.

  • gillar du snabba möten med patienten?
  • tycker du om att träffa många patienter, både barn och vuxna?
  • gillar du tempoväxlingar och har lätt för att ställa om?
  • vill du vara med och göra skillnad för den svårt sjuka människan?
  • vill du ha många kompetenta och engagerade kollegor?

I så fall kan du vara en av våra nästa medarbetare! 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är erfaren legitimerad sjuksköterska och har intresse för akutsjukvård. Har du erfarenhet av barnsjukvård är detta meriterande. Du har lätt för att skapa relationer och förmedla trygghet till patienter vid korta möten. Du gillar att arbeta i team med andra yrkeskategorier samtidigt som du är självständig utifrån din profession. Du bemöter såväl patienter, närstående som kollegor på ett förtroendefullt och respektfullt sätt samt har tolerans för olikheter. Du bör vara flexibel och ha förmågan att snabbt växla mellan olika arbetsuppgifter utan att tappa i kvalitet och patientsäkerhet. Du följer de rutiner och riktlinjer som finns på arbetsplatsen. Med ett positivt förhållningssätt bidrar du till ett gott arbetsklimat.

Erfarenhet av arbete inom sjukhusvård är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska vid akutmottagningen kommer du att arbeta med basal och specifik omvårdnad gentemot patienter med akut sjukdom och/eller skada som kräver specialistsjukvård. Eftersom patienternas vårdbehov ser väldigt olika ut från fall till fall ger det en bred variation i arbetet men även stora utvecklingsmöjligheter för dig som sjuksköterska. Du arbetar i team med undersköterska och läkare på mottagningen. Du arbetar ständigt med många interna och externa kontakter, så som övriga enheter på sjukhuset, offentliga myndigheter och andra vårdgivare. Då förbättringsarbete är en viktig del för akutmottagningens utveckling, är det viktigt att du som sjuksköterska deltar aktivt i arbetet. På så sätt har du också möjlighet att påverka arbetssätt och din arbetsmiljö.

Som ny sjuksköterska erhåller du en handledare som följer dig under ett år för regelbundna avstämningar. De utannonserade tjänsterna är heltider och innefattar dag- kväll- och nattjänstgöring. Vår arbetstidsmodell stödjer en verksamhetsanpassad bemanning och möjliggör återhämtning efter nattarbete. Över tid och allt eftersom Du mognar med uppgiften finns möjlighet till utveckling i form av rotation mot andra enheter inom vårt verksamhetsområde.

Du kommer få arbeta i ett mycket kompetent och glatt gäng som älskar akutsjukvård.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Kliniskt basår är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I Kliniskt basår ingår introduktionsdagar, handlednings- och utbildningsdagar samt hospiteringsdagar. Syftet med Kliniskt basår är att skapa bra förutsättningar för nyutexaminerade sjuksköterskor att stärka sina teoretiska kunskaper och praktisera färdigheter samt växa in i sin nya profession.

Urvalsprocessen och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast
Antal lediga befattningar 10
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2574
Kontakt
  • Malena Högman, enhetschef, 073-8678105
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, 0500-431936
Publicerat 2024-05-28
Sista ansökningsdag 2024-08-31
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb