Närhälsan Götene vårdcentral

Närhälsan erbjuder nära primärvård av högsta kvalitet. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna genom hela livet och gör skillnad för deras hälsa. Vi tar vara på dig och erbjuder utveckling genom hela yrkeslivet.

Om oss

Närhälsan Götene vårdcentral är en av Västra Götalandsregionens offentligt drivna vårdcentraler med ca 10 450 listade invånare. Här möter du en engagerad arbetsgrupp på ca 50 anställda, vi arbetar i team och värdesätter samarbete mellan professionerna. Vi är lyhörda och jobbar för att varje yrkeskategori ska känna yrkestrygghet.

På vårdcentralen finns läkar- och sjuksköterskemottagning, distriktssköterskemottagning, diabetesmottagning, astma/KOL-mottagning, BVC, laboratorium och mottagning för psykisk hälsa. Vi har ett nära samarbete med Götene rehabmottagning, barnmorskemottagningen och ungdomsmottagningen.

Som anställd inom Närhälsan erbjuds du olika former av utvecklingsmöjligheter exempelvis genom internutbildningar och mentorskapsprogram. På arbetsplatsen arbetar vi aktivt med utvecklingsarbete för att ständigt förbättra arbetssätt och på bästa sätt möta patienternas behov.  

Läs gärna mer om de fördelar och förmåner vi erbjuder i Närhälsan.

Om arbetet

Som psykiatrisjuksköterska arbetar du allsidigt med patienter i alla åldrar både genom eget mottagningsarbete samt i nära samarbete med läkare, där spännvidden i arbetsuppgifterna är varierande. Arbetet sker genom både akut och planerad verksamhet. Du arbetar till stor del självständigt med egen mottagning där du triagerar, behandlar och följer upp patienter.

Ett nära samarbete sker med dina kollegor på enheten och tvärprofessionellt i teamet tillsammans med kurator, psykolog och rehabkoordinator, men även tillsammans med andra aktörer såsom specialistvården. Tillsammans med vårdcentralsledningen ansvarar ni för att utveckla och driva verksamheten framåt. Att utbilda framtidens kollegor är en viktig och givande del av vårt uppdrag, därför ingår även handledning av studenter som del i din roll på vårdcentralen.

Om dig

Du är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom psykiatrisk vård och har utbildning inom KBT motsvarande steg 1. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete som psykiatrisjuksköterska och/eller inom primärvård, men vi välkomnar även dig som är nyexaminerad.

Vi söker dig som tar initiativ i arbetet och är trygg med att fatta egna beslut. Du är noggrann, har en god problemlösande förmåga och kan på ett effektivt sätt prioritera bland dina arbetsuppgifter.

I arbetet möter du många patienter därför är det viktigt att du är tillmötesgående, lyhörd och har en vilja att hjälpa andra. Vi tror också att du trivs med teamarbete och för dig är det en självklarhet att samarbeta med kollegor och övriga kontakter. Du kan formulera dig väl i både tal och skrift, samt är en engagerad och god lyssnare vid så väl digitala möten som besök på mottagningen. Vi ser gärna att du har ett intresse för digitalisering och verksamhetsutveckling. Vi ser även att du lever upp till Närhälsans kärnvärden Pålitlig, Omtänksam och Nytänkande.

Övrigt

Resor i tjänsten kan förekommer, B-körkort erfordras.

Intervjuer på vårdcentral kommer att hållas löpande.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Om rekryteringsprocessen

Urval sker i två steg. Första urvalet görs av rekryterare på HR-avdelningen som kallar kandidater till telefonintervju. Därefter gör rekryterande chef ett andra urval av de sökande och kallar till en intervju på vårdcentralen.

Vi använder oss av kompetensbaserade intervjuer vilket innebär att svaren på frågorna ska baseras på faktiska situationer. Det är viktigt att du beskriver så konkreta situationer som möjligt och försöker undvika generaliserande svar – detta för att vi ska kunna förstå situationen, varför du agerade som du gjorde och vad resultatet blev.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Götene
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2449
Kontakt
  • Lena Vestlin, Vårdcentralchef , 070-0852619
Facklig företrädare
  • Ulrika Odén, Vårdförbundet, 0724-528045
Publicerat 2024-05-22
Sista ansökningsdag 2024-06-05

Tillbaka till lediga jobb