Regionhälsan, Regional Expertenhet Smärta

Vi söker nu två verksamhetschefer till Regional Expertenhet Smärta

Om oss

Regional Expertenhet Smärta är en ny verksamhet inom Västra Götalandsregionen för vård av ickemalign långvarig smärta. Verksamheten startar i januari 2025 och är till för patienter som behöver ett mer specialiserat och tvärprofessionellt behandlingsupplägg än vad vårdcentral och rehabmottagning kan erbjuda.

Vården kommer bedrivas fysiskt och digitalt, från 2-4 utbudspunkter. Vår största verksamhet kommer ligga i Göteborg. I ett initialt skede planeras ytterligare en till två fysiska mottagningar, troligen i Skövde, Borås och/eller Uddevalla. Dessa mottagningar kommer ha tvärprofessionella behandlingsteam och kapacitet att leverera ett komplett grundutbud av specialiserad smärtvård. Vi vill erbjuda jämlik vård regionalt och kommer därför standardisera behandlingsutbudet på basis av bästa tillgängliga kunskap. Förutom beprövade individuella behandlingsinsatser görs en hel del av vården på distans.

Verksamheten kommer att drivas i nära samarbete med Smärtcentrum vid SU, som har huvudansvar för utredningsdelen av vården. Medarbetare från Regional Expertenhet Smärta kommer att bistå i utredningssammanhang och bemanna vissa behandlingskomponenter gemensamt.

Regional Expertenhet Smärta har ett nära samarbete med Primärvårdens FoUUI-enhet och Sahlgrenska akademin.

Om arbetet

I ett initialt skede kommer du att arbeta med att bygga upp verksamheten tillsammans med nyrekryterad kollega och projektansvariga från Regionhälsan. I uppbyggnadsskedet ingår såväl planering av lokaler såväl som rekrytering av personal och utformning av verksamheten.

Som verksamhetschef har du ett samlat ansvar för verksamhet, ekonomi och personal, vilket också inkluderar arbetsmiljö, kvalitetssäkring och verksamhetsutveckling. Som verksamhetschef kommer du konstruktivt delta i ledningsarbetet och bidra till helhetssyn och utveckling. Du kommer att samverka både regionalt och nationellt. Du kommer att ingå i en operativ ledningsgrupp tillsammans med de andra 14 verksamhetschefer i Expertenheterna.

Din närmsta chef är regionområdeschefen som sitter med i Regionhälsans förvaltningsledning.

Om dig

Du har legitimation inom hälso- och sjukvård med kunskaper inom kompetensområdet, samt intresse för ledarskap och utveckling. Du är en erfaren chef som kan leda specialister och samverka med berörda myndigheter och organisationer.

Som person har du integritet och kan stå för dina beslut, samtidigt som du är prestigelös. Du tar ansvar för och skapar ett gott arbetsklimat som bidrar till en lugn, trygg och trivsam arbetsmiljö.

Det är meriterande om du har erfarenhet av tidigare arbete med långvarig smärta och psykisk ohälsa, samt om du har intresse och erfarenhet av digitalisering och nya arbetssätt. Erfarenhet av projektledning är meriterande, liksom intresse och kunskaper om smärtrehabilitering och teamarbete. Vid rekryteringen kommer vi lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tjänsterna tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Annonsen innefattar två tjänster, en med placering i Göteborg och en med placering i Skövde. Av systemmässiga skäl är samma annons publicerad två gånger (ref nr 2024/2408 och 2024/2572), detta eftersom olika placeringsorter är aktuella. Annonserna leder till samma ansökningsformulär. Du söker tjänsten via denna annons. Du anger vilken placeringsort du är intresserad av i din ansökan.

Urval sker löpande under ansökningstiden och intervjuer planeras till den 19 juni på regionens Hus i Göteborg.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Oktober 2024 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg och Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2408
Kontakt
  • Aslak Iversen, Regionområdeschef, 073-0572445
Facklig företrädare
  • Erik Djurfors, Sveriges Arbetsterapeuter, 010-4358430
  • Ann-Christine Johansson, Vårdförbundet, 0761-412207
Publicerat 2024-05-24
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb