Folktandvården, Krokslätt

I Folktandvården Västra Götaland bidrar du till jämlik hälsa från första tanden till den sista – för alla människor i alla livets stunder. Här möter du en kultur präglad av samarbete, engagemang och glädje och har tillgång till ny teknik och experter inom alla områden. Det finns alltid någon att lära av och många att trivas med. Vi erbjuder stabiliteten för en trygg vardag och möjligheter att växa under hela ditt fortsatta yrkesliv.

Bli en del av något större. Välkommen till Folktandvården!

Huvuduppdrag och arbetsuppgifter

På Folktandvården Krokslätt träffar du patienter i alla åldrar med många olika vårdbehov. Som receptionist är ditt viktigaste uppdrag att skapa en välkomnande känsla på kliniken. Ett gott bemötande är en viktig del i ditt arbete med att skapa trygghet och delaktighet. Därmed är du en del av vårt fokus på patientsäkerhet och kvalitet i tandvården. Du får användning av hela din kompetens samtidigt som tjänsten ställer krav på både struktur, servicekänsla och empati.

Om jobbet

På Folktandvården Krokslätt är vi idag 18 engagerade medarbetare som ser fram emot att välkomna en ny receptionist.

Kliniken har 6 behandlingsrum och vi arbetar enligt 7-19 modellen.


Du kommer vara klinikens ansikte utåt och ge en god service av högsta kvalitet. Vidare ansvarar du för kundkontakter i receptionen via telefon och meddelandetjänsten 1177. Du kommer arbeta i Folktandvårdens journalsystem, Officepaketet samt i andra administrativa program. Tillsammans med dina kollegor kommer du att vara delaktig i klinikens verksamhet och utvecklingsarbeten.

I tjänsten ingår bland annat:

 • Hantering av tidsbokningar och kallelser
 • Hantering av fakturering och betalningar
 • Övrigt förekommande administrativa arbetsuppgifter

Är du tandsköterska kan vid behov även traditionella tandsköterskeuppgifter förekomma.
Läs gärna mer om våra öppettider och hur du hittar hit: Folktandvården Krokslätt, Mölndal - Folktandvården (vgregion.se)

Kompetenskrav och profil

 • har gymnasieutbildning
 • har erfarenhet av receptionistarbete eller motsvarande
 • behärskar svenska språket väl
 • har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift behärskar engelska språket har god kommunikationsförmåga har goda kunskaper inom Officepaketet

Vi ser det som en fördel om du har:

 • tandvårdsbakgrund
 • utbildning inom reception
 • vana av att arbeta med och kunskap om fakturering
 • erfarenhet av att arbeta i journalsystem

Du tycker om att arbeta med människor och att ge god service, vilket märks både i ditt sätt att bemöta patienter och kollegor. Du bidrar med din positiva energi till arbetsgruppen och har mycket god samarbetsförmåga. Som person är du lösningsorienterad och flexibel. Du är stresstålig och kan prioritera mellan arbetsuppgifter. Du skapar struktur och har ett gott ordningssinne.

Tjänstgöring på närliggande kliniker kan bli aktuellt.

Om rekryteringsprocessen
Du som inte redan är anställd hos oss blir kontaktad av rekryterare på HR-enheten för intervju. Efter ansökningstidens slut gör klinikchefen ett urval av de sökande och kallar till intervju på kliniken. Dessa intervjuer är planerade till vecka 24-25 . Folktandvården Västra Götalandsregionen gör kontroll i misstanke- och belastningsregister innan anställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2400
Kontakt
 • Sofie Rutgersson, 0705734974
Facklig företrädare
 • Vision: Therese Lindqvist, 072-2026910
Publicerat 2024-05-22
Sista ansökningsdag 2024-06-04

Tillbaka till lediga jobb