Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 3, Ögonsjukvård

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om verksamheten

Vi är en av Sveriges största ögonverksamheter med över 260 medarbetare. Hos oss bedrivs öppenvårdsmottagningar, akutverksamhet, vårdavdelning och operationsavdelning. Vi är det lilla sjukhuset i det stora.

Vår ögonsjukvård är uppdelad i 15 olika processer/subspecialiteter. I varje process finns medarbetare från olika yrkeskategorier (sjuksköterskor, optiker, ortoptister, administratörer, läkare, planerare/koordinatorer, undersköterskor och sekreterare), alla med hög kompetens inom området. I samtliga processer arbetar vi aktivt med utveckling och förbättring av arbetssätt och innovation. Vi arbetar för en hög patientsäkerhet, god vård och att vårdkvalitet ständigt förbättras. Sahlgrenska Universitetssjukhusets vision och ledord ”tillsammans för och med patienten” finns med oss i vårt arbete.

Vad erbjuder vi?

Inom samtliga medicinska processer vill vi nu öka vår läkarbemanning för att kunna möta morgondagens patienter och behov. Vi söker intresserade oftalmologer inom allmän oftalmologi, glaukom, uvea, medicinsk retina, neurooftalmologi och barnoftalmologi.  Inom dessa specialområden kommer vi att erbjuda dig stora utbildningsmöjligheter i form av kurser utöver det ordinarie utbildningsprogrammet. Då vi är ett universitetssjukhus är vi måna om att ligga i framkant vad gäller forskning och utveckling. Vi arbetar med nya diagnostiska metoder inom samtliga områden. Inom barnoftalmologi bedriver vi nationell högspecialiserad vård inom barnglaukom och barnkatarakt och har en egen utredningsenhet inom elektrofysiologi. För de vuxna har vi en egen hereditär retinal mottagningsenhet. Vid intresse finns möjlighet att arbeta över processgränserna och utmärkta möjligheter till forskning.

Om dig

För att trivas hos oss bör du ha en god samarbetsförmåga och en positiv inställning. Du trivs med att ta ansvar, egna initiativ och att arbeta i team. Du tycker om att undervisa och sprida kunskap till både studenter och kollegor. Vi vill ta tillvara på din kompetens och samtidigt ge dig goda möjligheter till fortbildning och att bedriva forskning/förbättringsarbeten.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och tidigare erfarenhet av klinik och forskning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2388
Kontakt
  • Sektionschef, Lada Kalaboukhova, 0722-063124
Facklig företrädare
  • SACO, Oscar Hultman, 0722-060644
Publicerat 2024-05-15
Sista ansökningsdag 2024-05-29

Tillbaka till lediga jobb