Habilitering & Hälsa, Habilitering , Kungälv barn och ungdom

Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Habilitering är specialiserad hälso- och sjukvård för barn och ungdomar som har autism, intellektuell funktionsnedsättning, rörelsenedsättning eller förvärvad hjärnskada. Vi ger hälsofrämjande och behandlande insatser utifrån varje individs unika behov och förutsättningar, och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling.

Vikarierande arbetsterapeut
Söker du ett arbete som ger stort värde för patienter och samtidigt ger  goda möjligheter till professionell utveckling? Vill du arbeta i team med bred kompetens och gott samarbete? Då ska du söka till oss!

Vi söker en arbetsterapeut som vill arbeta, utveckla och utvecklas hos oss. Du kommer att arbeta i tvärprofessionellt team bestående av fysioterapeuter, arbetsterapeuter, logopeder, specialpedagoger, kuratorer, psykologer, sjuksköterska, läkare samt dietist. Är du en person som gillar utmaningar och utvecklingsarbete med patienten i fokus, så sök till oss.

Efter sommaren går en av våra arbetsterapeuter på föräldraledighet och vi söker en vikarie på 100% med tillträde efter sommaren.

Arbetsuppgifter
Som arbetsterapeut på habiliteringen får du möjlighet att använda hela din kompetens och även bredda den. Vår verksamhet riktar sig till barn och ungdomar med funktionsnedsättningar inom bland annat diagnosgrupperna autismspektrumtillstånd, rörelsehinder och intellektuell funktionsnedsättning.

Du kartlägger patienternas förmågor och aktivitetsnivå, planerar behandlande insatser och genomför dem tillsammans med patienten, vårdnadshavare eller andra i patientens nätverk. Arbetet är teambaserat och du har nära kontakt med övriga professioner i ditt team. 

Du provar ut och förskriver hjälpmedel , ger information, handledning och konsultation  till patienter, anhöriga och personal. Att samverka med andra vårdgivare och myndigheter ingår också i dina arbetsuppgifter. Vi ger insatser både individuellt och i grupp. Arbetet sker antingen digitalt eller fysiskt på plats i habiliteringens lokaler och vid behov i patientens närmiljö. 

Arbetet är variationsrikt. Du erbjuds en introduktionsperiod, en mentor, regelbundna yrkesträffar samt god möjlighet till vidareutbildningar. Vi utvecklar vårt samarbete mellan enheterna, du kommer ha möjlighet till kollegialt stöd på flera enheter och när behov uppstår hjälper vi varandra. 

Kvalifikationer
Du är legitimerad arbetsterapeut. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete på habilitering eller att du har vana vid utredande och behandlade insatser till barn och ungdomar med funktionsnedsättningar. 

Arbetet innebär samarbete med vårdnadshavare och patientens nätverk, med övriga professioner inom habiliteringen och med andra vårdgivare, vilket ställer stora krav på samarbetsförmåga, flexibilitet och gott bemötande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Då det förekommer resor i tjänsten behöver du ha B-körkort.

Övrigt 

Habilitering barn och ungdom i Kungälv är beläget i fina lokaler i Kongahälla center, med närhet till Kungälvs resecenter. 

Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

I Habilitering & Hälsas anställningsförmåner ingår bland annat avtalspension, löneväxling, avtalsförsäkring, fri öppen hälso- och sjukvård och friskvårdsbidrag. Du kan läsa mer om Habiliteringen på vår hemsida http://www.vgregion.se/hoh

Rekryteringen sker löpande och du kan komma att bli kontaktad innan ansökningstiden gått ut. Intervjuer kommer genomföras under vecka 25.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-08-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kungälv
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2353
Kontakt
  • Åsa Dahlén, enhetschef, 072-2105404
  • Sara Osberg, arbetsterapeut, 076-1162993
Facklig företrädare
  • Eva Andersson, Sveriges Arbetsterapeuter, 070-5655127
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-05-30

Tillbaka till lediga jobb