Habilitering & Hälsa, Habilitering , Kungälv barn och ungdom

Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Habilitering är specialiserad hälso- och sjukvård för barn och ungdomar som har autism, intellektuell funktionsnedsättning, rörelsenedsättning eller förvärvad hjärnskada. Vi ger hälsofrämjande och behandlande insatser utifrån varje individs unika behov och förutsättningar, och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling.

Beskrivning
Söker du ett arbete som ger ett gott värde för patienten och samtidigt goda möjligheter till professionell utveckling? Vill du komma till en arbetsplats med gott samarbete och utvecklingsvilja? Då ska du söka till oss!

Vi förstärker våra team och söker nu en fysioterapeut som vill arbeta, utveckla och utvecklas hos oss. Du kommer att arbeta i tvärprofessionellt team bestående av fysioterapeuter, arbetsterapeuter, logopeder, specialpedagoger, kuratorer, psykologer, sjuksköterska, läkare samt dietist. Är du en person som gillar utmaningar och utvecklingsarbete med patienten i fokus, så sök till oss.

Vi erbjuder tillsvidareanställning 100% med tillträde efter sommaren. Välkommen med din ansökan! 

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår att utreda och bedöma patientens hälsoproblem, bl.a. motorisk funktion och förmåga. Utifrån detta planerar du insatser tillsammans med kollegorna i teamet, patienten och dennes nätverk. Du genomför målinriktade fysioterapeutiska åtgärder och hjälpmedelsförskrivning där så behövs. Insatserna ges individuellt och i grupp. Vi arbetar till stor del utifrån ett konsultativt arbetssätt vilket också innebär kontakter med andra vårdgivare. Arbetet sker i verksamhetens lokaler, utifrån specifika behov i patientens närmiljö och när det är möjligt erbjuder vi digitala vårdmöten. Du deltar i regionens gemensamma yrkesutvecklarträffar med övriga fysioterapeuter på Habiliteringen. 

Arbetet är variationsrikt. Du erbjuds en introduktionsperiod, en mentor, kollegial handledning,  regelbundna yrkesträffar samt god möjlighet till vidareutbildningar. Vi utvecklar vårt samarbete mellan enheterna, du kommer ha möjlighet till kollegialt stöd på flera enheter och när behov uppstår hjälper vi varandra. 

Kvalifikationer
Du är legitimerad sjukgymnast/fysioterapeut.

Erfarenhet av arbete med barn och personer inom habiliteringens målgrupp är meriterande, likaså erfarenhet av att arbeta i team. Du behöver vara  flexibel, ansvarsfull och tycka om problemlösning. Du är trygg i din yrkesroll och trivs med såväl självständigt arbete som att samarbeta med kollegor från olika professioner. Ett gott bemötande gentemot patienter och kollegor är en självklarhet för oss, stor vikt läggs därför vid personlig lämplighet. Då arbetet medför resor i tjänsten är B-körkort ett krav.  

Övrigt
Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Rekryteringen sker löpande och du kan komma att bli kontaktad innan ansökningstiden gått ut.

I Habilitering & Hälsas anställningsförmåner ingår bland annat avtalspension, löneväxling, avtalsförsäkring, fri öppen hälso- och sjukvård och friskvårdsbidrag. Du kan läsa mer om Habiliteringen på vår hemsida http://www.vgregion.se/hoh

Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten. 

Intervjuer kommer genomföras måndag till onsdag vecka 25.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kungälv
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2316
Kontakt
  • Åsa Dahlén, enhetschef, 0722-105404
  • Annica Lönnehag, fysioterapeut, 0303-241512
Facklig företrädare
  • Abdol Vazae, Fysioterapeuterna, 0736-636889
Publicerat 2024-05-14
Sista ansökningsdag 2024-05-28

Tillbaka till lediga jobb