Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Affektiv mottagning 1

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om verksamheten

Affektiv mottagning på Psykiatri Affektiva söker nu en specialistläkare till ett av våra team på grund av pensionsavgång.

Mottagningen består totalt av 4 team där varje team har 2 specialistläkare, 2 sjuksköterskor, 2 psykologer, 1 fysioterapeut samt 1 arbetsterapeut.

Mottagningen har Göteborg som upptagningsområde och arbetar med patienter med olika affektiva tillstånd såsom depressioner, ångesttillstånd, PTSD samt OCD.

Teamet arbetar med strukturerade bedömningsinstrument i utrednings- och behandlingsprogram.

I den affektiva vårdkedjan har mottagningen ett nära samarbete med heldygnsvården där de pskyiatriska avdelningarna är belägna på Östra sjukhuset.

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder ett stimulerande teamarbete med erfarna specialistläkarkollegor där mottagningen har 4 team totalt med 2 specialistläkare i vardera teamet.

Som läkare hos oss arbetar du självständigt men också i samverkan med erfarna kollegor med bedömning, rådgivning, utredning och behandling. Du arbetar i team med psykologer, sjuksköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, kuratorer och rehabkoordinatorer.

Du har möjlighet att subspecialisera dig inom något av de affektiva tillstånden om du har intresse samt du har även möjligheter att bedriva forskning. Fyra av våra kollegor på mottagning är disputerade och två är docenter. Vi har regelbundna forskarkollegium på mottagningen förutom våra läkarmöten. Kliniken har för övrigt en egen FoUU-enhet samt FoU-råd. Det föreligger ett aktivt och nära samarbete med Sahlgrenska Akademin med forskning, utveckling och kvalitetssäkring. På kliniken arbetar tre professorer som har kombinationsanställningar avseende kliniskt arbete och forskning.

Vi har ett rikligt utbud av utbildnings- och fortbildningsmöjligheter lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Du kommer att få en individuell fortbildningsplan utifrån dina och verksamhetens behov och önskemål.

Du erbjuds strukturerad handledning av en senior psykiater och mentor. Vi tar emot patienter både fysiskt och digitalt. Vi kan vid behov hjälpa till med bostad i Göteborg.

Arbetsuppgifter

Till arbetsuppgifterna hör bland annat att:

  • Genomföra strukturerade utredningsprogram avseende affektiva tillstånd
  • Ansvara för patienternas behandling och uppföljning
  • Samarbeta med övrig personal för att ge patienterna adekvat psykosocial behandling
  • Handleda och undervisa ST-läkare, AT-läkare och läkarstudenter
  • Delta i utvecklingsarbete på enheten
  • Delta i klinikens jourlinje

Om dig

Du som söker ska vara legitimerad specialistläkare i Psykiatri och det är stor fördel om du har erfarenhet av arbete med patienter med affektiva tillstånd. Teamarbetet kommer att präglas av ett utåtriktat arbetssätt med ett deltagande i olika forum och läkarsammankomster lokalt, regionalt och  nationellt. Arbetet i teamet och på mottagningen bygger på ett stort engagemang, en positiv grundinställning och en god kollegial gemenskap vilket ställer krav på samarbetsförmåga och social kompetens.

Att ingå i vår nya affektiva mottagning kommer att  erbjuda ett utvecklande arbete.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2246
Kontakt
  • Läkarchef, Anthonio Gonzales, 0707643399
  • Verksamhetschef, Mathias Alvidius, 0760501507
Facklig företrädare
  • Göteborgs Läkarförening, Kajsa Fahlström, 0722042179
Publicerat 2024-05-06
Sista ansökningsdag 2024-08-31
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb