Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Avdelning 356B - MAVA

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om verksamheten

Medicin, Geriatrik, Akutmottagning Östra är en bred, akutinriktad verksamhet med knappt 150 vårdplatser. Här finns flertalet medicinska specialiteter såsom kardiologi, strokevård, gastroenterologi, hematologi/tromboembolism och diabetologi/endokrinologi akutsjukvård. Många av våra patienter är äldre med flera sjukdomar samtidigt och den geriatriska vården är integrerad i hela verksamheten. 

Verksamheten har ett gott arbets- och utvecklingsklimat med flera erkännanden och utmärkelser i kvalitetssammanhang. Vi arbetar intensivt med att korta väntetider och minska ledtider mellan akutmottagningen och vårdavdelningarna. Det finns så kallade direktspår för inläggning av patienter med vissa tillstånd direkt på avdelningarna. Vi arbetar personcentrerat med målsättning att alla patienter ska få en skriven vårdplan inom första vårddygnet.

På MAVA vårdas i första hand patienter med internmedicinska sjukdomar med ett högre övervakningsbehov såsom intoxikationer, svåra KOL exacerbationer, patienter med sepsis. Vi har också 3 vårdplatser för så kallad intermediärvård där vi har möjlighet till invasiv tryckövervakning, andningsstöd med NIV och högflödesbehandling.

Arbetsuppgifter

Som ST-läkare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset får du i samband med att du startar din tjänstgöring en övergripande handledare och ett utbildningsprogram som följs upp med regelbundenhet samt introduktion. Du har möjligheten att delta i en SU-gemensam introduktionsdag för alla ST-läkare.

Forskning och innovation - för och med våra patienter- är en viktig del i universitetssjukhusets vardag liksom utbildningsuppdrag och utveckling. Du har stora möjligheter att arbeta med och engagagera dig i dessa områden tidigt under din ST.

Som ST-läkare hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga. I ditt arbete deltar du fullt ut i det kliniska arbetet innefattande jourverksamhet. Du är en aktiv deltagare i läkargruppen och samverkar med övriga yrkesgrupper. Utbildningen sker i enlighet med etablerade rutiner och kommer att till viss del bedrivas även på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Forskning och utveckling pågår kontinuerligt i verksamheten och är en naturlig del av vårt arbete.

På MAVA/IMA vårdas instabila patienter vilket kräver att du kan ta snabba beslut och är flexibel. Avdelningen har snabba patientflöden vilket innebär att den ena dagen inte är den andra lik och du måste snabbt kunna sätta dig in i nya patienter och jobba tätt tillsammans med övriga kollegor och personalkategorier.

I samband med avslutad ST-tjänstgöring och övergång till specialistläkare fortsätter anställningen på ledig specialistbefattning på SU eller på annan förvaltning i VGR. Dialog kring framtida placering sker under ST-tiden vid den årliga bedömningen).

Om dig

Vi söker dig som innehar svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde samt har ett intresse för och vill specialisera dig inom allmän internmedicin med inriktning mot intermediärvård. Om du har utländsk examen skall du ha genomgått AT eller BT.

Intresse för frågor inom områden som forskning, utbildning, utveckling eller innovation är ett krav.

Tidigare erfarenhet av internmedicinsk akutvård såsom MAVA eller liknande är ett krav.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2219
Kontakt
  • Henrik Norrsell, Sektionschef, 031-3421000
Facklig företrädare
  • Georgios Kontogeorgos, 031-3438392
Publicerat 2024-05-03
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb