Södra Älvsborgs Sjukhus, VO bild-och funktionsmedicin och medicinsk service

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

Om vår lediga tjänst
Är du redo för nya utmaningar?

Under 2024 införs ett nytt, gemensamt journalsystem i Västra Götalandsregionen – Millennium.  
Vid en ordination i Millenium sker något som kallas för produkttilldelning. Det ska ske per automatik, men en viss andel ordinationer kommer att kräva manuell hantering. Med manuell hantering innebär att en farmaceut samordnar läkarens ordination med ett läkemedel som sedan finns tillgänglig och kan administreras till patienten.  

För detta regionala uppdrag söker vi nu en ny medarbetare. Initialt kommer fem farmaceuter att rekryteras med placering på de fem lokala Sjukvårdsapoteken i VGR. I samband med att Millennium breddinförs kommer ytterligare receptarier och/eller apotekare behöva rekryteras. 

Utöver det regionala arbetet med produkttilldelning i Millennium kommer din tjänst innefatta att arbeta på Sjukvårdsapotek VGR SÄS med vårdfarmaci. Vårdfarmaci innebär arbete på vårdavdelning med följande arbetsuppgifter:

  • Se till att patientens ordinerade läkemedel finns tillgängliga på enheten
  • Iordningsställande av läkemedel, t.ex. infusioner och injektioner
  • Iordningsställande av patientens läkemedel inför hemgång
  • Ge läkemedelsinformation till patient inför hemgång
  • Vid behov ge utbildning till nyanställda sjuksköterskor
  • Utgöra ett stöd i läkemedelsrelaterade frågor för avdelningens personal

Eftersom tjänsten är ny kan arbetsuppgifterna komma att utformas efterhand. Även helgtjänstgöring kan komma att ingå.

Om oss
Sjukvårdsapotek VGR SÄS är en del i det regionala sjukvårdsapoteket och ansvarar för sjukhusets samlade läkemedelsarbete. Inom sjukvårdsapoteket arbetar apotekare, receptarier och apotekstekniker. I uppdraget ligger ansvar för läkemedelsförsörjning och läkemedelshantering, sortimentsarbete och information om läkemedel samt produktion av slutenvårdsdos. Inom  vårdfarmaci på SÄS hantera vi delar av det dagliga läkemedelsarbetet på vårdavdelningar. Vi har också flertalet regionala uppdrag. Vi arbetar processorienterat i team med dagligt förbättringsarbete. Vi står nu inför en ny fas i vår utveckling där vi ska bredda vårt uppdrag inom nya journalsystemet Millenium och behöver då utöka personalgruppen. 

Din profil
Vi söker dig som är legitimerad receptarie med några års yrkeserfarenhet. Erfarenhet av arbete inom vården och/eller sjukhusapoteksverksamhet är meriterande. Du har god förmåga att samarbeta i team med flera olika yrkeskategorier och har lätt för att skapa nya kontakter och goda relationer. Du är van att arbeta självständigt, tar egna initiativ samt har en förmåga att se hur arbetsflöden ska struktureras och organiseras för att din insats ska ge bästa möjliga nytta. Du behöver även ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift samt på ett pedagogiskt sätt kunna sprida information och kunskap. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen att söka till vårt team för att delta i uppstartsarbetet och få möjlighet att vara med och starta något nytt! Vi hanterar ansökningarna löpande och kan komma att kalla för intervjuer innan ansökningsperiodens slut.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1902
Kontakt
  • Grete de Flon, tf. enhetschef, 033-6161780,grete.de_flon@vgregion.se
  • Boel Setthagen, enhetschef, 033-6162141,boel.setthagen@vgregion.se
Publicerat 2024-05-14
Sista ansökningsdag 2024-06-04

Tillbaka till lediga jobb