Sjukhusen i väster, Diagnostik och service, Kungälvs sjukhus

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Det här är vi
Radiologin ingår i verksamhetsområde Diagnostik och service inom Sjukhusen i väster och finns på samtliga fyra sjukhus i förvaltningen. I verksamhetsområdet ingår förutom radiologi även Sjukhusapoteket VGR/SV och Medicinsk teknik. Radiologin inom Sjukhusen i väster har ett brett undersökningspanorama där vi dels ger service till sjukhusens specialiteter, dels till primärvården. Eftersom vi har mycket god tillgänglighet hjälper vi även andra sjukhus med att utföra undersökningar och i mån av tid, granska dem.

Vi är uppdelade i två läkarlag, ett för Kungälv sjukhus/Angereds närsjukhus och ett för Alingsås lasraett med gemensam hantering av Högsbo närsjukhus. Båda grupper har varsin chef. Då vi tror på vinsterna med en tät dialog med våra verksamheter och korta beslutsvägar har vi valt att i huvudsak arbeta inom våra respektive sjukhus. Vi hjälps naturligtvis åt när så är indicerat, lär av varandra och samarbetar när det gagnar patient och verksamhet.

Vår verksamhet
Vår verksamhet innefattar akut och elektiv allmänradiologi, jour kväll och helg (extern granskning via privat aktör nattetid såväl vardagar som helg), ronder/MDK, utveckling av verksamheten, fortbildning och utbildning av AT-läkare/randande kollegor. Du är stationerad i Kungälv men arbetar även mot Högsbo och övriga sjukhus inom SV. Vi är flexibla för olika tjänstgöringsgrader och aktiv forskning.

Vi erbjuder dig
Ett arbete i ett lag där vi är väldigt generösa med vår kunskap och där vi under många år arbetat med att bygga upp en trygg miljö för utveckling av såväl ST-läkare som specialister. Vi SPUR-inspekterades våren 2020 med A i samtliga kategorier. Detta är vi otroligt stolta över. Hos oss blir du en självklar del i ett lösningsorienterat lag där alla är med och utvecklar verksamheten för att få arbetet att flyta på så bra som möjligt. Vi vågar testa nytt, utvärdera och skruva på olika sätt att arbeta. Vi är måna om varandra, har roligt tillsammans och brinner för radiologi, samarbete och lärande. Hos oss är det en självklarhet att vi har dagliga internronder och hjälps åt med kluriga fall. Som ledare för laget ser vi vår roll som stödjande för våra medarbetare och hos oss bidrar alla till verksamheten med sin speciella kompetens och personlighet. Trivseln hos oss skapas genom flexibilitet och ett gemensamt ansvar, något vi värnar om varje dag!

Det här får du arbeta med
Som ST-läkare inom radiologi består din vardag av bildgranskning inom konventionell röntgen, DT och MR samt utförande av genomlysningar och ultraljudsundersökningar. Jourtjänstgöring enligt beskrivning ovan ingår i tjänsten. Som ST-läkare hos oss förväntas du ta ansvar för din utveckling till specialistläkare. Du kommer att få ett gott kollegialt stöd och kommer att vara en viktig del av arbetsgruppen. Du kommer handleda AT-läkare och kandidater. Delar av din utbildning kommer vara förlagd på universitetssjukhus. I ett nära samarbete med vår ST-studierektor och din handledare kommer du arbeta fram ett individuellt utvecklingsprogram för att bli en bra radiolog samt uppfylla Socialstyrelsens mål för specialistkompetens.

Vi söker
Vi söker dig som har svensk läkarlegitimation. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi söker medarbetare som kompletterar vår grupp!

Så här gör du om du är intresserad
Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att höra av dig till studierektor Karolina Lundstam, 0303-98703, epost: karolina.lundstam@vgregion.se eller tf. läkarchef Lilian Hammarstedt, 070-2977044, epost: lilian.hammarstedt@vgregion.se

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% eller enligt överenskommelse
Ort Kungälv
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1881
Kontakt
  • Karolina Lundstam, studierektor, 0303-98703,karolina.lundstam@vgregion.se
  • Lilian Hammarstedt, tf. läkarchef, 070-2977044,lilian.hammarstedt@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Elin Stävlid, Västra Götalands läkarförening, elin.stavlid@vgregion.se
  • Daniel Tarnow, Västra Götalands läkarförening, daniel.tarnow@slf.se
Publicerat 2024-04-11
Sista ansökningsdag 2024-04-25

Tillbaka till lediga jobb