Närhälsan Skene vårdcentral

Närhälsan erbjuder nära primärvård av högsta kvalitet. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna genom hela livet och gör skillnad för deras hälsa. Vi tar vara på dig och erbjuder utveckling genom hela yrkeslivet.

Om oss

Vi står nu inför att vidareutveckla det spännande uppdraget Ungas psykiska hälsa (UPH), modellen och arbetssättet känner vi väl till sedan vi i Närhälsan i området har drivit Ungas psykiska hälsa under flera år. Vi kommer fortsätta arbeta tätt tillsammans i de två enheter vi har i Sjuhärad och fortsätta erbjuda en lite större professionell miljö kring primärvårdsarbete för barn och unga med psykisk ohälsa och deras familjer.

Ungas psykiska hälsa finns placerad på Skene Närsjukhus men vi servar alla som söker oss oavsett var de bor eller är listade.  Vi strävar efter en positiv stämning och värnar om en god arbetsmiljö där vi värdesätter varandra och våra kompetenser. Alla har ett gemensamt ansvar för helheten. Deltagande i förbättrings- och utvecklingsarbete ingår.

Som anställd inom Närhälsan erbjuds du olika former av utvecklingsmöjligheter exempelvis genom internutbildningar och mentorskapsprogram. På arbetsplatsen arbetar vi aktivt med utvecklingsarbete för att ständigt förbättra arbetssätt och på bästa sätt möta patienternas behov.

Läs gärna mer om de fördelar och förmåner vi erbjuder i Närhälsan.

Om arbetet

I ditt arbete som kurator ansvarar du för ett psykosocialt omhändertagande. Vi erbjuder bedömningar, rådgivning och samtal till patientgruppen och har alltid ett familjeperspektiv på patienternas psykiska mående. Vi ser föräldrar som viktiga samarbetspartners och vi arbetar intensivt med föräldrastöd och psykopedagogiska insatser. Hos oss arbetar man individuellt men också tillsammans med kollegor i gruppverksamhet som vi erbjuder som en viktig del av vårt utbud.  Samverkan är en omistlig del av vårt arbete med barn och unga i åldern 6-18 år med lindrig till måttlig psykisk ohälsa. Vi arbetar med samtal på plats men också med digitala lösningar för att bredda den grupp vi når ut till.

Om dig

Du är utbildad socionom eller legitimerad hälso- och sjukvårdskurator. Det är meriterande om du har vidareutbildning inom KBT eller tidigare erfarenhet från arbete inom primärvård., skola eller socialtjänst.

Vi söker dig som är trygg i din yrkesroll då du möter du många olika patienter. Det är viktigt att du kan bygga förtroendefulla relationer med både patienter deras föräldrar, arbetskamrater och andra samarbetspartners. Du är flexibel, kreativ och kan tänka utanför de traditionella ramarna. Vi ser även att du lever upp till Närhälsans kärnvärden Pålitlig, Omtänksam och Nytänkande.

Övrigt

Intervjuer sker löpande

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skene
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1830
Kontakt
  • Maria Sjöblom Hyllstam, Enhetschef, 0700207645
Facklig företrädare
  • Git Olofsson, Saco (leg. kurator), 072-2063558
Publicerat 2024-04-15
Sista ansökningsdag 2024-05-01

Tillbaka till lediga jobb