Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Infektionsmottagning

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om verksamheten

Verksamhetsområde Infektion har fyra vårdavdelningar med sammanlagt 54 vårdplatser och två öppenvårdsmottagningar, Infektions-och Sprututbytesmottagning samt konsultverksamhet på Sahlgrenska, Mölndal, Kungälv och Östra sjukhuset. Slutenvården har i första hand Göteborg och kranskommuner som upptagningsområde. Inom slutenvården bedriver vi isoleringsvård av individer med smittsamma sjukdomar/multiresistenta bakterier och behandlar personer med komplicerade eller ovanliga infektioner. Infektion driver dessutom en intensivvårdsenhet (IVA) med fyra vårdplatser för vård av personer med allvarliga infektioner.

På Infektion vårdas personer i alla åldrar, såväl barn som sköra äldre, med sjukdomstillstånd som innebär nära samarbete med i stort sett alla medicinska specialiteter. Infektion har också två stora öppenvårdsmottagningar. Infektionsmottagningen för framför allt patienter med hepatit, hiv, tuberkulos, tropiska sjukdomar och multiresistenta bakterier.

Sprututbytesmottagningen startades 2018 i Göteborg och arbetar med patienter som har ett intravenöst missbruk. På Sprututbytesmottagningen arbetar sjuksköterskor och undersköterskor, barnmorskor, kuratorer och läkare. Smittspårningsarbete gällande STI som lyder under smittskyddslagen ingår. Forskning och utbildning är en integrerad del i all verksamhet på Infektion.

Arbetsuppgifter

Kuratorsverksamheten ingår i samma enhet som Infektions- och sprututbytesmottagningen. Arbetet på infektionskliniken innehåller psykosocialt utrednings- och behandlingsarbete med patienter och deras närstående. I det psykosociala behandlingsarbetet ingår bland annat krisbearbetande, stödjande och motiverande samtal för att främja patientens känsla av hanterbarhet och det egna ansvaret för livssituationen.

Du ger även rådgivning och information i sociala frågor. Du förväntas delta i teamarbetet på såväl avdelningar som på mottagningen och bidra med psykosociala kompetens för att underlätta för patienten inom sjukvården. Du kommer också att vara den sammanhållande länken mellan interna och externa vårdgivare och andra som finns i nätverket kring patienten. Detta kan innebära samverkan med socialtjänst, försäkringskassan och arbetsförmedling.

Utbildningsinsatser ingår också i tjänsten. Journaldokumentation sker i Melior. Du kommer ingå i ett team med för närvarande två ytterligare kuratorer med anställning på Infektionsmottagningen. Extern handledning ingår i tjänsten

Om dig

Vi söker dig som har socionomexamen. Om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator eller kommer kunna få legitimation under övergångsperioden är meriterande men inget krav.

I kontakt med patienter, samverkanspartners och i teamarbete är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och ett empatiskt förhållningssätt. Du förväntas kunna vara trygg med att självständigt planera och prioritera i ditt arbete. Du har en god förmåga att utreda patienternas behov och därefter besluta om behandlingsinsats.

Vi värnar om ett arbetsklimat som bygger på ett engagemang, en positiv grundinställning, nyfikenhet och intresse. Vi arbetar ständigt med kvalité-och utvecklingsfrågor. Vi ser gärna att du har erfarenhet från kuratorsarbete inom hälso-och sjukvård.

Vi ser positivt på om du har erfarenhet av smittspårningsarbete, beroendevård och/eller missbruksvård. Erfarenhet av att arbeta med frågor som rör SRHR är också önskvärt men inget krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vill du veta mer om vilka möjligheter du har att utvecklas tillsammans med oss på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, gå in via länk: Karriärutvecklingsmodellen - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-09-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Enligt överenskommelse
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1587
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Panos Vasilakis, 031-3434276
Facklig företrädare
  • SSR, Git Olofsson, 031-3420301
Publicerat 2024-04-01
Sista ansökningsdag 2024-04-25

Tillbaka till lediga jobb