Västfastigheter bygg och förvaltning, Göteborg


Område Sjukhusfastigheter som är en del av Västfastigheter bygg och förvaltning ansvarar för kundrelationerna, fastigheterna, dess tekniska system och utveckling för att skapa trygga och robusta lokaler i en samhällsviktig verksamhet. Vi genomför underhåll, hyresgästsanpassningar, och om- till-, och nybyggnationer av sjukhusfastigheterna i Göteborg. Enheterna inom område sjukhusfastigheter ansvarar för förvaltning, uthyrning och utveckling av Östra sjukhuset, Sahlgrenska sjukhuset, Mölndals sjukhus, Högsbo sjukhus samt Rågården rättspsykiatri.  

Projektledare med placering i Göteborg/Mölndal

Som projektledare hos oss fungerar du som byggherre- samt beställarombud, du är den som driver och ansvarar för våra såväl större som mindre investeringsprojekt från tidigt skede till färdig byggnation. Din roll som projektledare är bred, projekten du ansvarar för varierar i både storlek och komplexitet. Du medverkar vid förstudier, ansvarar för genomförandet, och överlämningen av färdigt projekt. Vidare ansvarar du för upphandling/avrop av erforderliga konsulter och entreprenörer samt att säkerställa leveransen från dessa. Inom ditt område ligger även uppföljning av projektens mål avseende budget, tid, kvalitet, energi, miljö och återbruk.  

I rollen som projektledare upprätthåller och säkerställer du en god kunddialog. Du rapporterar till projektägare och i vissa fall till styrgrupp. Du samverkar med arbetsgrupper bestående både av de som ska verka i våra byggnader och andra specialister i branschen. Du ansvar för handhavande av myndighetskontakter och säkerställer att erforderliga tillstånd erhålls och att lagar och krav efterföljs.  

Du utgår från vårt aktivitetsbaserade kontor på Regionens Hus. Projekten drivs från våra projektkontor på sjukhustomterna i Göteborg och i Mölndal (Mölndals sjukhus, Östra sjukhuset samt Sahlgrenska). Resor ingår i tjänsten, och där det är möjligt använder vi gärna kollektivtrafik vid resande.  

Kvalifikationer

Du är utbildad civil- eller högskoleingenjör inom samhällsbyggnad alternativt annan utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig. Du är van och trivs med att självständigt driva projekt med god erfarenhet av budgetansvar, ekonomisk styrning och uppföljning. Förhandlingsvana och god kunddialog är områden du behärskar.

Du har tidigare erfarenhet av att leda fastighetsprojekt i befattningar som exempelvis projektledare, projektchef, produktionschef eller motsvarande. Din förmåga att kommunicera i tal och skrift är god. Vi ser gärna att du har goda kunskaper i entreprenadjuridik och har erfarenhet av att arbeta i enlighet med LOU.  

Du trivs med mycket ansvar och förstår vikten av att alltid ha med dig helhetsperspektivet. Vi söker dig med handlingskraft och som har förmåga att skapa en god kollegial arbetsmiljö. Som person värdesätter du att få arbeta tillsammans med engagerade kollegor, och du ser positivt på att dela med dig av din kunskap, och lära av varandra. Gemensamt ansvar för att verksamheten levererar är en självklarhet för dig. Du är driven och självgående, och har lätt för att organisera ditt arbete och planera på ett effektivt sätt. Du har förmågan att fatta beslut och agera utifrån de ansvarsområden och mandat du har. 

Rekryteringsprocessen

Vi erbjuder två vikariat under ca 11 månaders tid. 

Tjänsten kan komma att placeras i säkerhetsklass. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kan komma att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen före anställning. 

I rekryteringsprocessen används personlighets och färdighetstest i enlighet med Västra Götalandsregionens riktlinjer.

Varmt välkommen med din ansökan senast 21/2.

 

Vårt erbjudande

Vi erbjuder dig en roll där stimulerande och utmanade projekt samt samhällsnyttan är i fokus. Här arbetar vi i nära samarbete med övriga funktioner inom organisation och med våra kunder. Hos oss får du möjlighet till individuell utveckling och ett öppet arbetsklimat. 

Som en av Sveriges största fastighetsförvaltare kan vi erbjuda dig goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till vi hållbara miljöer. Tillsammans med kompetenta och inspirerande kollegor är du en del av en verksamhet som ständigt utvecklas. Hos oss har du som medarbetare inflytande över din arbetssituation, känner trygghet och delaktighet.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-01-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Göteborg/Mölndal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/680
Kontakt
  • Fredrik Jansson, Enhetschef Mölndal, 076-5176593
  • Benny Blick, Enhetschef Sahlgrenska, 072-2016146
Facklig företrädare
  • Iowan Hedendahl Sverigens ingenjörer:, 0722-056401
  • Jasmina Jahic, Vision, 070-0805946
Publicerat 2024-02-07
Sista ansökningsdag 2024-02-21

Tillbaka till lediga jobb